Saturday, August 17, 2019

ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΜΕ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η αυτού Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τε και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Λιάπης, τίμησε με την υψηλή παρουσία του την Εορτή της Κομήσεως της Θεοτόκου στο ευλογημένο νησί της Ύδρας κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ. 

Ο κ. Εφραίμ είναι καρδιακός φίλος του χριστιανομάχου Υπουργού Παδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. 

Ο Σεβασμιώτατος είναι, επίσης, προέδρος της επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον διάλογο με την Πολιτεία για το μάθημα των Θρηκσευτικών.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Σεβ. κ. Εφραίμ απεδείχθη πολύ κατώτερος των περιστάσεων και ειλικρινής φίλος του Αρχιεπισκόπου της αισχύνης Ιερωνύμου, του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικός στόχος του ήταν είναι και θα παραμείνει η προσπάθεια των ΚΑΙΡΟΣκόπων να αποορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών και να το καταστήσουν σε οικουμενιστικό θρησκειολογικό μάθημα.

Η πρόσκληση του Αρχιεπσικοπου στην Ύδρα στέλλει πολλά και σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

1.) Καταρχήν προειδοποιεί την κυβέρνηση -και δη τον πρωθυπουργό και την κ. Ν. Κεραμέως- ότι δεν θα δεχτεί ανατροπή των Προγραμμάτων Σπουδών για τα θρησκευτικά που εξεπόνησαν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι του Γιαγκάζογλου.

2.) Προειδοποιεί την Ιεραρχία ότι η άνοδος στην εξουσία της “Νέας Δημοκρατίας” δεν θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του Αρχιεπισκόπου της αισχύνης να αποορθοδοξοποιήσει το μάθημα των θρησκευτικών.

Το ερώτημα, επομένως, δεν είναι ποιες είναι οι προθέσεις του Αρχιεπισκόπου και του Ιερώνυμου, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για να φράξουμε τα σχέδιά του.

Οίκοθεν νοείται ότι το βάρος του αγώνα βρίσκεται στους ώμους της Ιεραρχίας του κατεξοχήν θεσμικού οργάνου για να τιθασσεύσει τον παράσπονδό Αρχιεπίσκοπο και το ανδρείκελλό του Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ.

Πέραν των Ιεραρχών μας όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε πυρ ομαδόν εναντίον του χειρότερου Αρχιεπισκόπου που είχε ή καλύτερα που θα μπορούσε ποτέ να έχει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Η ΠΕΘ -προφανώς- πρέπει να επιδιώξει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και να του μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας και να τον απειλήσει ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι θα τον καταγγείλει στον Ελληνικό λάο για τις μεθοδέυσεις του αν δεν αποστεί των καταχθόνιων σχεδίων του σε βάρος του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Τα χριστιανικά σωματεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λαρίσσης κτλ. πρέπει να τηρήσουν πολύ αποφασιστική στάση απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο αν πραγματικά θέλουμε να φράξουμε τον δρόμο του.

No comments:

Post a Comment