Wednesday, August 28, 2019

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=====

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στην Ιερά Μονή Πετράκη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενημέρωσε τα Μέλη της ΔΙΣ για την χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εισηγήσεων των Ειδικών Επιτροπών για το Ουκρανικό ζήτημα, παρουσία των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου Δαμασκηνού και Δημητριάδος Ιγνατίου.

Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι με το θέμα της αναγνωρίσεως της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας.

Σύμφωνα όμως με την ημερησία διάταξη της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, το ζήτημα του Ουκρανικού δεν συμπεριλαμβάνεται όπως είχε αποκαλύψει η Romfea.gr από τις 9 Ιουλίου (δείτε εδώ).

Γι' ακόμη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος απέδειξε ότι σέβεται το Συνοδικό σύστημα, σκεπτόμενος ότι ένα τέτοιο θέμα θέλει την απόφαση του συνόλου της Ιεραρχίας, και αποφάσισε να το χειριστεί ο ίδιος προσωπικά.

1 comment:

  1. Αρλουμπες της ρομφαίας. όλα έληξαν. Ο Πατριάρχης είχε κάθε δικαίωμα να εκχωρήσει αυτοκεφαλια και ο προκαθήμενος θα απαντήσει στο ειρηνικό γράμμα. Ούτε ιεραρχίες ούτε τίποτε.

    ReplyDelete