Monday, August 5, 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “Η ΑΥΓΗ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “Η ΑΥΓΗ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Με τίτλο "Όλα τα ίδια μένουν" η ΑΥΓΗ σχολιάζει τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας και τη νέα φάση στην οποία αυτές εισέρχονται.

Ο αρθρογράφος Κώστας Παπαγιάννης δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στο μάθημα των Θρησκευτικών γράφοντας με μία δόση ειρωνείας και "απογοήτευσης": "Όσον αφορά τα Θρησκευτικά, εκκρεμεί η δικαστική απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή κατά των αλλαγών στις οποίες προχώρησε ο Κώστας Γαβρόγλου. Πάντως, ούτε σε αυτό το ζήτημα αναμένεται διαφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας. Ήδη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η Ν. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θεωρεί αποστολή του κράτους την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης και ζήτησε από τους μητροπολίτες και τους... κατηχητές να καταθέσουν την εμπειρία τους. Όπως φαίνεται, όχι μόνο δεν προβλέπεται ενίσχυση του θρησκειολογικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών, αλλά μάλλον θα επιστρέψουν και οι κατηχητές στα σχολεία”.

Οι πιο θερμές μας ευχαριστίες προς την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ “Η Αυγή”, επειδή με την δημοσιογραφία της μας στερεώνει ακλόνητα την ισχυρή πεποίθηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η χειρότερη κυβέρνηση που θα μπορούσε ποτέ να έχει η πατρίδα μας.

Λυσσομανούν κυριολεκτικά οι αντίχριστοι της αριστεράς και της προόδου, επειδή με την άνοδο της “Νέας Δημοκρατίας” στην εξουσία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το πρόγραμμά τους για τον αφελληνισμό και την αποχριστιανοποίηση της παιδείας.

Ο πολιτικός υπόκοσμος του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Σία Αναγνωστοπούλου, Γαβρόγλου, Ζουράρις, Κουράκης, Μπαλτάς κτλ.) προσπάθησαν με κάθε τρόπο να γκρεμμίσουν την πίστη και την πατρίδα από τις ψυχές των παιδιών μας.

Όλα αυτά τερματίστηκαν, από την μια στιγμή στην άλλη, με την ανάληψη του Υπουργείου Παιδείας από την ικανώτατη κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία βεβαίως υλοποιεί το πρόγραμμα του κ. Πρωθυπουργού.

Έτσι εξηγείται το φονικό μίσος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως την πολιτική του οποίου υλοποιεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Βεβαίως δεν θέλουμε να δώσουμε την ανακριβή εικόνα ότι όλα στην παιδεία πηγαίνουν  περίφημα με την νέα κυβέρνηση, επειδή εξακολουθούν να κρατούν θέσεις κλειδιά υποκείμενα όπως τον Καλαντζή και τον Κουζέλη που εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις τους.

Επιπλέον! Το πιο ανησυχητικό είναι ότι παρά τις αγαθές προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τα Οικουμενιστικά βιβλία των θρησκευτικών του Γιαγκάζογλου και της συμμορίας του, ο Αρχιεπίσκοπος  της αισχύνης Ιερώνυμος αντιστέκεται σθεναρά, ύπουλα και υπόγεια και προσπαθεί να εμποδίσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.

Επειδή μάλιστα ο Μακαριώτατος, ως εικός, είναι εντελώς αφερέγγυος στα μάτια της κυβέρνησης επιστρατεύθηκε ο αδίστακτος Οικουμενιστής Μεσσηνίας κ. Σαββάτος, που πρόσκειται κομματικά προς την “Νέα Δημοκρατία” και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

Γι’ αυτό, ναι μεν η άνοδος στην εξουσία της "Νέας Δημοκρατίας" ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην παιδεία, αλλά ο δρόμος της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Δεν μας φοβίζουν οι κραυγές απόγνωσης των άθλιων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ύπουλες μεθοδεύσεις των λειψάνων του στο Υπουργείο Παιδείας και οι ίντριγκες του ανθρώπου των σκοτεινών παρασκηνίων Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωτοπαλίκαρού του στην ασέβεια και στον Οικουμενισμό Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Σαββάτου.

No comments:

Post a Comment