Thursday, August 15, 2019

ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”:

“Τέλος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου, δεχθεῖσα τήν μετάνοιαν καί τήν ἐκζήτησιν συγγνώμης τοῦ ἐν Αὐστραλίᾳ πρώην Ἐπισκόπου Χριστιανουπόλεως Παύλου ᾖρε τήν ἐν καιρῷ ἐπιβληθεῖσαν αὐτῷ καθαίρεσιν καί, συνηγοροῦντος καί τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Αὐστραλίας κ. Μακαρίου, ἐπανέφερεν αὐτόν εἰς τόν ἐπισκοπικόν βαθμόν καί τόν ἀποκατέστησε μέ τόν αὐτόν τίτλον.”

Πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Μακάρι να επουλωθούν όλα τα σχίσματα που υπάρχουν στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και σε κάθε επισκοπή Ορθοδόξων.

Οι αιρέσεις -και προπαντός η παναίρεση του Οικουμενισμού- και τα σχίσματα είναι οι πιο μεγάλες πληγές στο σώμα της Εκκλησίας. Γι’ αυτό πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα των επισκόπων, δηλαδή των φρουρών της πίστεως.

Γι’ αυτό επαινούμε, εκ βαθέων, την επιστροφή του Θεοφιλέστατου Χριστιανουπόλεως Παύλου στην Ορθοδοξία και παρακαλούμε θερμά να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για την επούλωση όλων των Σχισμάτων.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ας καταλάβει κάθε προσπάθεια για να επαναφέρει τους λεγόμενους “Κοινοτικούς” στους κόλπους της Εκκλησίας χωρίς να επιδιώξει να τους ταπεινώσει.

Αυτό που προέχει είναι η επιστροφή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η Εκκλησία μπορεί ή μάλλον επιβάλλεται να χρησιμοποιεί απεριόριστη οικονομία μέσα στα πλαίσια φυσικά που καθορίζουν οι Ιεροί Κανόνες.

3 comments:

  1. Συγγνώμη, το ρεπορταζ λεει ότι τον άνθρωπο τον καθαίρεσαν. Από πού προκύπτει ´οτι ´ηταν εκτός ορθοδοξίας;
    Γιατι μιλατε για επιστροφή στην ορθόδοξη εκκλησια; επαψε ποτε να ειναι χριστιανος ορθοδοξος αν και καθηρημενος;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εκανε δικη του "Εκκλησια" αρα ηταν εκτος Ορθοδοξιας

      Delete
  2. http://fanarion.blogspot.com/2019/07/clayton.html?m=1

    ReplyDelete