Thursday, August 8, 2019

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ!


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε αποσπάσματα από τον Ενθρονιστήριο Λόγο του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Φιλοθείτη (νυν Αριζονίτη).

Ξεκάθαρη και χωρίς αναστολές Ομολογία της πίστεως.

Με την ίδια παρρησία μίλησε στο παρελθόν -κατ’ επανάληψη- και το πνευματικό τέκνο του Γέροντα Εφραίμ, Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου, ο οποίος έλεγξε κατά πρόσωπο, με αξιοθαύμαστη παρρησία, τον ίδιο τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όταν επισκέφθηκε το μοναστήρι του.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το επαινετό αυτό ομολογιακό φρόνημα παρήκμασε αισθητά στις μέρες μας.

Εκφράζουμε την ειλικρινή θλίψη μας και την βαθύτατη απογοήτευσή μας.

Δεν θα σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε, σε όλους τους τόνους και προς πάσαν κατεύθυνση, ότι η Ομολογία της πίστεως είναι πιο σημαντική από τους επισκοπικούς Θρόνους ή από άλλα σημαντικά αξιώματα. 

Είναι, επίσης, πιο σημαντική από τα μοναστήρια, τις περιουσίες και την αυτονομία τους.

Ο αντιοικουμενιστικός αγώνας πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα. 

Ο αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού δεν είναι απλά αγώνας εναντίον μιας αίρεσης, αλλά -όπως μας δίδαξε ο κορυφαίος δογματολόγος της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων, Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς-, είναι παναίρεση επειδή είναι συγκρητισμός.

Όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την ανάγκη να αγωνιζόμαστε για την αναχαίτιση της παναίρεσης του Οικουμενισμού, που κατατρώει τα σπλάχνα της Εκκλησίας τα τελευταία 120 χρόνια.

Ούτε το προσωπικό μας κύρος, ούτε η πικρία μας για την απομόνωση που περιήλθαμε εξαιτίας της Αποτείχισης που κάναμε, ούτε οτιδήποτε άλλο έχει μεγαλύτερη σημασία από τον πόλεμο εναντίον της παναίρεσης.

Θα επανέλθουμε σύντομα για να δούμε ποια αποκαρδιωτικά συνέβησαν στην Ιερή Μονή Αγίου Αντωνίου Αριζόνας κατά την επίσκεψη του Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρου.

1 comment: