Friday, August 9, 2019

ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ


ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τα πιο θερμά μας υικά συγχαρητήρια στον Σεβ. Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ για την εξαίρετη και γενναιόδωρη πρωτοβουλία. 

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα ενισχύσει την πρωτοβουλία και ότι θα δώσει όλες τις διευκολύνσεις στην Μητρόπολη Κυθήρων για να επιτύχει την αναζωογόνηση των Αντικυθήρων.

Η ίδια πρωτοβουλία πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά που κινδυνεύουν να ερημώσουν για να μη μπορούν οι Τούρκοι να εγείρουν αξιώσεις στα νησιά μας και στην ΑΟΖ μας.

Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να υιοθετηθεί και στην παραμεθόριο ζώνη ιδιαίτερα αυτήν που γειτνιάζει με την Βόρειο Ήπειρο, τα Σκόπια και την Τουρκία.

Ας μην είμαστε πάντοτε Προμηθείς και όχι Επιμηθείς για να προλαμβάνουμε δυσάρεστες εξελίξεις άκρως ζημιογόνες για τα εθνικά μας συμφέροντα.


Μακάρι να είχε η Εκκλησία της Ελλάδος πολλούς αρχιερείς όπως τον Σεβ. Κυθήρων.

Ο Δήμος Κυθήρων εξέδωσε Ανακοίνωση με την οποία διαψέυδει την πιο κάτω είδηση και δίνει την  ακρίβεια της πρωτοβουλίας που αφορά μόνον πέντε πολυμελείς οικογένειες.


Ευχής έργον θα ήταν αν το μέτρο επεκταθεί σε όσες πολυμελείς οικογένειες επιθυμούν να εγκατασταθούν στα Αντικύθηρα και το Κράτος να φροντίσει να εξασφαλιστούν άμεσα οι άδειες ανοικοδόμησης για να υλοποιηθεί χωρίς καμία χρονοτριβή το μέτρο.

Είναι πολύ ευχάριστο το ότι ενδιαφέρτηκαν πάρα πολλές πολύτεκνες οικογένειες να αποκτήσουν περιουσία και να κατοικήσουν στα Αντικύθηρα. Αυτό σημαίνει ότι, αν το Κράτος μεριμνήσει θα μπρούν να κατοικηθούν πολλά νησιά και παραμεθόριες περιοχές που κινδυνεύουν με ερήμωση.


Ιδού η είδηση που μας έδωσε αφορμή για την σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ, ΣΤΕΓΗ & ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ
=====

Τρόπους να αποτρέψουν την ερήμωση του νησιού τους ψάχνουν οι αρμόδιοι φορείς στα Αντικύθηρα με τους μόλις 24 κάτοικους τους νησιού.

Η απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Μονεμβασιάς, η οποία σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα δίνει επίδομα 500 ευρώ στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν στο μικρό νησί του Αιγαίου, αναπτέρωσε τις ελπίδες των ελάχιστων κατοίκων του νησιού που θέλουν να δουν τον τόπο τους να αναπτύσσεται.

Οι ειδικότητες των ανθρώπων που αναζητούνται είναι φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος.

Σκοπός του Επισκόπου και των τοπικών αξιωματούχων είναι να βρουν οικογένειες με περισσότερα από τρία παιδιά που είναι πρόθυμα να μετακομίσουν και να ζήσουν μόνιμα στο νησί των Αντικυθήρων. Οι αρχές θα παρέχουν σε κάθε οικογένεια μηνιαία επιδότηση ύψους 500 ευρώ (572 δολ.), δωρεάν καταλύματα, ακόμη και δωρεάν φαγητό, εάν κάνουν μόνιμη μετακίνηση στο νησί…


Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

1 comment:

  1. Οι πολύτεκνοι θα βρούνε τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα μέ ένα τέτοιο δεσπότη ! Για τους υπολοίπους το χάσαμε το πλοίο της γραμμής !

    ReplyDelete