Sunday, August 25, 2019

ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;


Ουκρανός επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας στον Σεβ. Νεαπόλεως Βαρνάβα.


Στον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.


Συλλείτουργο του Ουκρανού επισκόπου στον Λαγκαδά στο οποίο συμμετείχε πλειάδα αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατραρχείου.


Στον Μητροπολίτη Καλαμαριάς Ιουστίνο. 

Ο Ουκρανός επίσκοπος στεκόταν στο παραθρόνιο του ναού κατά τον εσπερινό της Παναγίας.


Ο Μακαριώτατος Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος μνημονεύθηκε κανονικά στα δίπτυχα κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου Διουνυσίου στην Ζάκυνθο.

Στο συλλείτουργο συμμετείχε πλειάδα Ιεραρχών, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του Πατριαρχέιου Αλεξανδρείας.

Κατά τα άλλα η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αναγνώρισε ακόμη την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας...

Με συγχωρείτε αλλά μιλούμε για καθαρό εμπαιγμό.

Και το πιο βασικό ερώτημα:

Για ποιο λόγο δεν συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ασχοληθεί διεξοδικά με το Ουκρανικό και να λάβει δεσμευτικές για όλους αποφάσεις;

7 comments:

  1. Συνεχώς θα διερωτασθε μιας και δεν αποδεχεστε την πραγματικότητα, η οποία είναι ότι άπαξ και εκδόθηκε ο τόμος όλα έχουν λήξει, η νέα εκκλησια υφίσταται κανονικά ντε τα φάκτο και ντε γιουρε και δεν τίθεται θέμα "αναγνώρισης". Όλα αυτά είναι εθιμοτυπικά. Το να μην ανοίγει κάποιος τα παντζούρια του το πρωί δεν σημαίνει και ότι δεν ξημέρωσε.

    ReplyDelete
  2. Κυριε Τελεβαντο κανετε λιγο υπομονη σε αυτο που ορθα ζητατε. Προσωπικα αναμενω να γινει στις αρχες Οκτωβριου η αναγνωριση που αναφερεσθε στην Συνοδο της Ιεραρχιας, το πιθανοτερο με διαδικασια παρομοια με οσα εγιναν στην αποδοχη της Ψευδοσυνοδου της Κρητης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γιατί τόσο κομπλεξ απέναντι στα προνόμια του οικουμενικού Πατριαρχείου; Και για να σας το θεσω κι αλλιώς, όλοι οι προηγούμενοι αρχιερείς είναι βλάκες και κάνουν ο,τι τους καπνίσει κι εσείς ο έξυπνος; Ταπεινωθειτε λίγο σας παρακαλώ

      Delete
  3. Πόσες φορές να το πούμε ότι αυτή η μπούρδα (που καταντά ηλιθιότητα από ένα σημείο και μετά) περί "αναγνώρισης" δεν έχει κανένα κανονικό και εκκλησιολογικο έρεισμα; Αρέσει δεν αρέσει, με την έκδοση του τόμου λήγουν όλα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όμορφα και ξεκάθαρα κ.Νούνη. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, είναι ή όχι σχισματικό το πατριαρχείο; Κοινωνεί με αμετανόητους σχισματικούς. Αποκόπηκε από την πηγή της εκκλησίας ή όχι;

      Delete
  4. Αν δεν υπέγραψε ο Μάρκος ο Ευγενικός ουδεν εποιήσαμε !

    Αν δεν βρεθεί ένας Μάρκος τότε " ευγενικώς " και αρχοντικώς και αριστοκρατικώς η εκκλησία δεν θα γίνει μέ τίποτα πόρνη , αλλά μέ τον αρχοντικό της μανδύα θα αποσυρθεί εκεί που πάντα βρίσκει καταφύγιο ...!

    ReplyDelete
  5. Αμέ ! Πώς δεν το είπε ! Ο διάβολος !

    ReplyDelete