Friday, August 9, 2019

ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΒΑΣΤΕ π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ;


ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΒΑΣΤΕ π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====

Είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε: “Εκτιμάτε ότι κάποια πολιτικά πρόσωπα και μικρότερα κόμματα, στην προσπάθειά τους να εισχωρήσουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, καπηλεύονται την Εκκλησία και την ελληνική ορθόδοξη παράδοση της χώρας μας;”

"1.) Είναι προσωποπαγή κόμματα που επιδιώκουν την αυτοπροβολή των ιδρυτών τους,

2.) Εμφανίζονται ως δήθεν «μεσσίες», με αλλοπρόσαλλες θέσεις χωρίς ουσιώδες αντίκρισμα στην πραγματικότητα,

3.) Σαν διάττοντες αστέρες διαγράφουν έναν μικρό κύκλο και εξαφανίζονται στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας,

4.) Η ζημία που προξενούν στο πολιτικό σύστημα είναι προφανής, διότι απομειώνουν τη δυνατότητα αυτοδυνάμων κυβερνήσεων με ό,τι αυτό συνταγματικά συνεπάγεται,

5.) Ο Έλληνας βέβαια δεν δέχεται κόμμα με συνθετικό το «χριστιανικό» και ξεχωρίζει την πίστη από την πολιτική, 

6.) Η Εκκλησία είναι όλον και όχι κόμμα. Συνεπώς η Ιστορία διδάσκει ότι όσοι προσπάθησαν να κομματικοποιήσουν την Ορθοδοξία απέτυχαν οικτρά."

Λέξη προς λέξη είναι ορθά όσα είπε ο Σεβασμιώτατος. Μόνον ένας παράφρων ή ένας τελείως αμαθής θεολογικά θα τολμούσε να διαφωνήσει με τον Μητροπολίτη Πειραιώς.

Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε θερμά και υικά, σεβαστέ και αγαπητέ π. Βασίλειε Βολουδάκη, να διαλύσετε το “κομματίδιο” -όπως ευστοχώτατα απεκάλεσε την “Κοινωνία”-, ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Είναι απολύτως επιβεβλημένο να σταματήσετε να καταπατείτε ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες, οι οποίοι αυστηρά και επί ποινής καθαιρέσεως απαγορεύουν στους κληρικούς να εμπλέκονται "σταις του βίου πραγματείαις." Οφείλετε, παράλληλα να στανατήσετε να προκαλείτε ζημιά στο πολιτικό σύστημα και στην πατρίδα.

Να προσθέσουμε μόνον τούτο. Όχι βεβαίως για τον σεβαστό και προσφιλή π. Βασίλειο Βολουδάκη, που κυριαρχείται, σε βαθμό κακουργήματος -όπως όλοι γνωρίζουν και ομολογούν- από εμμονές και ιδεοληψίες, αλλά για τον Σεβ. Πειραιώς.

Σεβασμιώτατε! Για ποιο λόγο ανέχεστε και στηρίζετε τον σεβαστό Γέροντα των Εξαρχείων; 

Δεν γνωρίζετε ότι είναι Μακρακιστής; 

Αγνοείτε ότι θα μπορούσε να χορτάσει η Κίνα, αν έκανε εξαγωγή εγωπάθειας, μοχθηρίας και εμπάθειας; 

Ποια ωφέλεια προκύπτει από το παποκαισαρικό κόμμα “Κοινωνία”; 

Πώς είναι δυνατόν να αγωνίζεστε, με τόσο ακμαίο φρόνημα, εναντίον του Οικουμενισμού και του Παπισμού και να στηρίζετε ένα καθαιρετέο κληρικό που διακατέχεται από Παποκαισαρικό φρόνημα; 

“Ο Έλληνας δεν ανέχεται κόμματα με συνθετικό το χριστιανικό”, πολύ ορθά επισημάνατε. 

Και μήπως ανέχεται προσωποπαγές κόμμα, που ίδρυσε ένας κληρικός μετά της εριτίμου συζύγου του, για να το καθοδηγούν από τα παρασκήνια;

Σας παρακαλούμε θερμά και υικά, Σεβασμιώτατε, να διώξετε κλωτσηδόν - ως έχετε χρέος έναντι του Χριστού- τον κακόδοξο, πλην όμως σεβαστό και προσφιλή κληρικό, από την Μητρόπολή σας και να μην τον ενθαρρύνετε να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία ολέθρου που ακολουθεί.

No comments:

Post a Comment