Monday, August 12, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ανακοινώθηκε, από τον Σεβ. Μπάτσκας κ. Ειρηναίο, ότι υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα επισκεφθεί σύντομα το Βελιγράδι.

Της αντιπροσωπείας θα ηγείται ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας). 

Ο Σεβ. Περγάμου διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εν Σερβία. 

Ο Σεβ. Μπάτσκας Ειρηναίος ανήκε στην στενή ομάδα του Ζηζιούλα που προωθούσε τον Οικουμενισμό σε ακραίες καταστάσεις, όπως λ.χ. αποτυπώνεται στο διαβόητο Κείμενο της Ραβέννας.

Ο Σεβ. πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος (Γιέφτιτς) μετάφρασε στα Σερβικά την Δογματική του Ζηζιούλα για να διδάσκεται στην Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου.

Χάνεις κυριολεκτικά τα λογικά σου. 

Έχουν την Δογματική του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς στην γλώσσα τους και δεν την χρησιμοποιούν στην Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου και προτίμησαν να μεταφράσουν στα Σερβικά την Δογματική του Ζηζιούλα και προηγουμένως την Δογματική του φωστήρα της Νεορθοδοξίας κ. Χρ. Γιανναρά (“Αλφαβητάρι της πίστης”).!!!

Ευχόμαστε διακαώς ότι η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα πάει στην Σερβία για να σβήσει η φωτιά που άναψε με την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία. 

Όχι για να ανάψει νέα πυρκαγιά στην Σερβία. 

Ας προσέξει πολύ ο Οικουμενικός Πατριάρχης αυτό το ζήτημα, επειδή οι Σέρβοι δεν είναι λιγώτερο εθνοφυλετιστές από τους Ρώσσους. 

Είτε Οικουμενιστές, είτε αντιοικουμενιστές οι Σέρβοι είναι πάνω από όλα εθνικιστές. 

Αυτό δεν αφορά μόνον τους Γιέφτιτς, Ράντοβιτς και Μπούλοβιτς, αλλά και τους περί τον πρώην Μητροπολίτη Ράσκας Αρτέμιο. 

Παρακαλούμε θερμά, Παναγιώτατε, να μην υποτιμήσετε την αποφασιστικότητα των Σέρβων να διατηρήσουν την εκκλησιαστική ενότητα της πρώην Γιουγκασλαβίας. 

Όπως οι Ρώσσοι δεν είναι διατεθειμένοι για κανένα λόγο να χάσουν τον εκκλησιαστικό έλεγχο της Ουκρανίας, το ίδιο και οι Σέρβοι δεν εννοούν να χάσουν με τίποτα τον εκκλησιαστικό έλεγχο σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Επιπλέον! 

Το Κόσσοβο -η κοιτίδα των Σέρβων- κινδυνεύει θανάσιμα. Οι Σέρβοι μια ελπίδα έχουν να κρατήσουν το Κόσσοβο. Την βοήθεια που τους προσφέρει αφειδώς η Ρωσσία. Είναι εγκληματική αφέλεια να πιστέψουμε ότι οι Σέρβοι θα βάλουν σε κίνδυνο το Κόσσοβο για οποιονδήποτε λόγο.

6 comments:

  1. Το ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι εθνικιστές και εθνοφυλετιστες κι αυτοί. Επειδή όμως αυτό είναι απαράδεκτο από εκκλησιολογικής άποψης, θα "φάνε καλά" κι αυτοί...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν πρέπει να γίνει τίποτα σε βάρος της ενότητας της Ορθοδοξίας λ/\. Τσόμπο. Και εθνικιστές και εθνοφυλετιστές και Νοερθόδοξοι και Οικουμενιστές είναι οι πλείστοι Ιεράρχες της Σερβία,ς και μάλιστα η ηγετική τους ομάδα, αλλά- για όνομα του Θεού- όχι άλλα Σχίσματα.

      Delete
    2. Την ενότητα τη διασπούν οι εποφθαλμιουντες το πρωτείο και των προνομίων του Κωνσταντινουπόλεως. Θα επιβληθεί η ορθή εκκλησιολογία αρέσει δεν αρέσει. Δεν θα καταντήσει η ορθοδοξία μια συνομοσπονδία προτεσταντικού τύπου.

      Delete
  2. Τό είπαν οι ίδιοι : εργώδης προσπάθεια .....!

    Μήπως έχουν και κλιμάκιο μυστικών πρακτόρων ; Άν ήταν έτσι η συνείδηση της εκκλησίας , δεν θα λεγόταν εκκλησία , αλλά κα - κε -μπε !

    ReplyDelete
  3. Οτι είμαστε " εθνικιστές " επειδή μιλάμε για την Μακεδονία , εκτός απο τους Συριζαίους θα το ακούσουμε και απο τους Φαναριώτες ! Ποιανού παιχνίδι παίζουν !

    ReplyDelete
  4. Και κάτι άσχετον ! Η Μονή Ξεφωνόντος μήπως ξέρει κάποιος κατα πού πέφτει ; θά ξεφωνηθούν τελείως οι δύστυχοι !

    ReplyDelete