Saturday, December 21, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr:

“Επίσημη αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στους Αγίους Τόπους και στη συνάντησή του εκεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έκανε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Λατίνος Πατριάρχης Φουάντ Τουάλ. Ο Λατίνος πατριάρχης πρόσθεσε ότι ο πάπας θα επισκεφθεί την Ιορδανία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα την περασμένη Κυριακή υπογράμμισε ότι «θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για να συναντήσει τον αδελφό του (σ.σ. τον Οικουμενικό Πατριάρχη) Βαρθολομαίο και να τιμήσουν τα 50 χρόνια από τον εναγκαλισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο τον ΣΤ΄ στην πόλη αυτή το 1964».

Αυτές οι "αγκαλίτσες και τα φιλάκια" του Πατριάρχη μας με τον Πάπα Φραγκίσκο δεν μου αρέσουν καθόλου.

Η συνάντηση των Πάπα Παύλου Στ΄και Πατριάρχη Αθηναγόρα και η επακολουθήσασα άρση των αναθεμάτων υπήρξε ατυχέστατο γεγονός και δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ορθόδοξη Εκκλησία -και δη διά του σεπτού Προκαθημένου Της- να εορτάσει το γεγονός με νέα συνάντηση με τον ηγέτη του Βατικανού.

Ετοιμαστείτε, πατέρες και αδελφοί, για νέες οικουμενιστικές ασχημίες οι οποίες -από ότι φημολογείται- δεν θα είναι οι μόνες που θα γευτούμε το 2014.

Μην ξεχνάτε την Θρονική εορτή του Βατικανού το τέλος του Ιουνίου στην οποία πιθανότατα θα συμμετάσχει προσωπικά ο Παναγιότατος και την Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου τέλη Νοεμβρίου στην οποία και πάλιν φημολογείται ότι θα παραστεί αυτοπροσώπως ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αν σ’ αυτές τις οικουμενιστικές ασχημίες συνυπολογίσει κανείς την φημολογούμενη πολύ πιθανή συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο -σε ουδέτερο έστω έδαφος- σημαίνει ότι πρέπει να οπλιστούμε με πολλή υπομονή για να αντέξουμε όσα θλιβερά οικουμενιστικά θα επακολουθήσουν με αναπόδραστη νομοτέλεια.

No comments:

Post a Comment