Tuesday, December 17, 2013

ΓΙΑΤΙ ΛΥΣΣΑΞΕ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΤΗ;


ΓΙΑΤΙ ΛΥΣΣΑΞΕ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΤΗ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Για δέστε το νέο “Νεωκορικό” άρθρο στη “Ρομφαία”: 

“Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις…αλλά εννέα Μητροπολίτες συλλειτούργησαν σήμερα το πρωί με έναν "αιρετικό".

Έτσι, τουλάχιστον, είχε αποκαλέσει ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, συνεπικουρούμενος από τον Μητροπολίτη Τρίκκης Αλέξιο, τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη επειδή τάχθηκε υπέρ της αγιοποίησης του Παππουλάκου.

Όπως άλλοι τάσσονται υπέρ της αγιοποίησης του γέροντος Πορφυρίου -κάτι το οποίο και πέτυχαν- αλλά και του γέροντος Παϊσίου.

Έχουν πιο υψηλή θεολογική κατάρτιση και εμπειρία οι Άγιοι Ηλείας και Τρίκκης από τους εννέα αδελφούς τους στους οποίους συγκαταλέγονται ένας εξαίρετος νομικός (Πειραιώς) και ένας εξαίρετος (ΑΜΑΝ, “ΝΕΩΚΟΡΕ” ΜΟΥ, ΑΜΑΝ! ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΣΑΒΒΑΤΟ;!) καθηγητής Θεολογίας (Μεσσηνίας);

Όλους μαζί, εννέα δεσποτάδες και έναν…αιρετικό μαζί με πολλούς πρεσβυτέρους και διακόνους, τους είδα σήμερα που πήγα να ανάψω ένα κεράκι στον Άγιο Νικόλαο της Καισαριανής και να ευχηθώ στον Μητροπολίτη Δανιήλ "χρόνια πολλά" για την γιορτή του. 

Λέτε οι δύο υπερασπιστές της, κατά τη γνώμη τους Ορθόδοξης πίστης, να προχωρήσουν και σε…αφορισμό των, συλλειτουργούντων με τον αιρετικό, αρχιερέων αδελφών τους;”

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι τον έπιασε τον “Νεωκόρο” και θέλει σώνει και καλά να κάνει τον Μουρλατσιώτη δεσπότη;

Δεν είναι αιρετικός, λέγει. Συμφωνώ μαζί του. Αιρετικός μεν ο π. Νεκτάριος δεν είναι. 

Αλλά δεν είναι φαιδρός;

Ξέρετε τι θεομπαιξίες έκανε όταν πήγε πρόσφατα στην Κύπρο;

Ξέρετε τι διαμαρτυρίες άκουσα από απλούς ανθρώπους που παρεβρέθηκαν στις ομιλίες του που παρίστανε τον θαυματουργό;

Δηλαδή η φαιδρότητα δεν είναι κώλυμα για να εκλέγεται κάποιος επίσκοπος;

Ούτε η θεομπαιξία όταν παριστάνει τον διορατικό, τον προορατικό, τον ευωδιαστό, τον ακτιστοφωτίτη και τον ιαματικό; Ασε πια τον “χαμογελαστό”!

Η δική μου συμβουλή, αγαπητέ “Νεωκόρε”, είναι να μην πολυκουνάς την ουρίτσα σου για να κάνεις τον Μουρλατσιώτη δεσπότη επειδή, αδελφέ μου, θα παρεξηγηθείς ότι στοχεύεις, όχι απλά σε ένα ακόμη κουκί για την προετοιμασία σου να γίνεις Αρχιεπίσκοπος, αλλά στο να λάβεις ενίσχυση από το πολύφερνο μοναστήρι του π. Νεκτάριου.

Οχι φυσικά ότι πιστεύω ότι π. Νεκτάριος ή το Βατοπαίδι εξαγοράζουν και χρηματίζουν. 

Α πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα!.

Μακρυά από μένα αυτός ο πονηρός λογισμός, αλλά επειδή υπάρχει διάχυτη σε πολλούς αυτή η αντίληψη, γι’ αυτό, "Νεωκόρε" μου, εσύ που είσαι υπεράνω υποψίας ότι θα καταδεχόσουν ποτέ να κάνεις τέτοια συναλλαγή, άσε τον Μουλατσιώτη ηγούμενο και μην προσπαθείς να τον κάνεις δεσπότη. 

Αρκετή ζημιά κάνει ως ηγούμενος. Φαντάζεσαι πόσα χειρότερα θα υποστούμε αν γίνει επίσκοπος;

2 comments:

  1. Τους πολίτες της Φωκίδας τους ρώτησαν ή προσπαθούν οι Λιάπης & ΣΙΑ να τους τον φορτώσουν όπως έκανε κάποτε ο Μακαριστός Χριστόδουλος με την Κουμαριανό και την Πάτρα; Ευτυχώς μας ήρθε ο Χρυσόστομος...

    ReplyDelete