Monday, December 16, 2013

ΝΑ ΕΚΘΡΟΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ



ΝΑ ΕΚΘΡΟΝΙΣΤΕΙ Ο ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο dogma.gr, από τον “Εθνικό Κήρυκα”, ρεπορτάζ του κ. Θεόδωρου Καλμούκου το οποίο αναπτέρωσε τις ελπίδες μας ότι ο λυκοποιμένας της Αυστραλίας κ. Στυλιανός Χαρκιανάκις, ο πρωτεργάτης της προδοτικής για την Ορθοδοξία Συμφωνίας του Μπαλαμάντ, βρίσκεται ουσιαστικά υπό παραίτηση και ότι άνοιξε ήδη η διαδοχολογία για τον επίζηλο θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αναφέρει ο κ. Καλμούκος:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός έλαβε τρίμηνη άδεια και απέχει από τα καθήκοντα του για λόγους υγείας και ξεκούρασης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» τόσο από την Αυστραλία, όσο και από την Αθήνα. 

Καθήκοντα τοποτηρητή-αντικαταστάτη του για όσο καιρό θα βρίσκεται σε άδεια ανατέθηκαν στον Επίσκοπο Απολλωνιάδος Σεραφείμ, ο οποίος τυγχάνει και πρωτοσυγκελεύων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. 

Ιεράρχες του Φαναρίου είπαν στον «Ε.Κ.» ότι ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός «είχε αντιμετωπίσει κάποια ασθένεια στο παρελθόν, πλην όμως είχε αποθεραπευθεί», ενώ δήλωσαν άγνοια για τα αίτια που τον ανάγκασαν να λάβει τρίμηνη άδεια και αποχή από τα καθήκοντα του.

Εν τω μεταξύ, έχει ήδη αρχίσει ανάμεσα σε εκκλησιαστικούς, αλλά και πολιτικούς κύκλους, η συζήτηση της διαδοχολογίας και ήδη ακούγονται και οι επίδοξοι διάδοχοι, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται Επίσκοπος εξ Αυστραλίας, Μητροπολίτης ο οποίος στο παρελθόν υπηρετούσε στην Αυστραλία και τώρα περιφέρεται στην Αθήνα τελώντας κατ’ ανάθεση κηδείες, μνημόσυνα και εκφωνών λόγους κατά περίσταση σε εσπερινούς και άλλες ιεροτελεστίες, καθώς επίσης και ιεράρχης από την Αμερική.

Ο κ. Στυλιανός, ο οποίος διανύει το 78ο έτος της ηλικίας του, γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1935, υπηρετεί ως Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επί 38 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 1975. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός ήταν ανάμεσα στους επικρατέστερους να γίνει Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, τον Αύγουστο του 1999 έπειτα από την αποχώρηση από τον Θρόνο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα, αλλά την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η υποψηφιότητα του και διορίστηκε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ουσιαστικά εξ’ ανάγκης διότι την τελευταία στιγμή το Πατριαρχείο δεν μπορούσε να βρει κανέναν άλλον.

Από τότε ο κ. Στυλιανός «διέκοψε» κάθε συνάφεια και εγγύτητα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Φανάρι και περιορίστηκαν οι σχέσεις μόνο στα τυπικά και υπηρεσιακά, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει δεχθεί να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Φαναρίου.”

Τα καρφιά του κ. Καλμούκου βγάζουν μάτι. Είναι "μανούλα" σ' αυτά ο κ. Καλμούκος!

Οι δικές μας πάντως έγκυρες πληροφορίες είναι ότι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ -λίαν αξιόλογος και παραδοσιακός ιεράρχης- για τον οποίο ο κ. Καλμούκος χύνει μαύρο δηλητήριο όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ του.

Ολοι γνωρίζουμε σε ποιον αναφέρεται ο κ. Καλμούκος όταν μιλά για τον επίσκοπο εξ Αυστραλίας που ενδιαφέρεται για τον Θρόνο! 

Ποιος είναι όμως ο εξ Αμερικής επίσκοπος που προαλείφεται για τη θέση; Καλόν θα ήταν να γίνει πιο συγκεκριμένος ο κ. Καλμούκος.

Πέραν του γεγονότος ότι -σύμφωνα με εξακριβωμένα ασφαλείς πληροφορίες μας- ο Παναγιότατος έχει ήδη πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για τη διαδοχή του Αυστραλίας, αυτό που προπαντός έχει σημασία είναι κάτι άλλο.

Ο κ. Χαρκιανάκις πρέπει, όχι απλά να παραιτηθεί αλλά να εκδιωχθεί κλωτσηδόν με εκθρόνιση από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, για όσα κατά συρροήν κακά διέπραξε κατά καιρούς σε βάρος της άμωμης πίστης μας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα κερδίσει πάρα πολλά αν απαλλάξει τον Αυστραλίας από τα καθήκοντά του με τρόπο που να δείχνει την πλήρη απαρέσκεια του προς το πρόσωπο ενός ιεράρχη που διατύπωσε πληθώρα κακοδοξιών και ο οποίος παρέβηκε ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.

Παναγιότατε! 

Οι απανταχού της γης παραδοσιακοί πιστοί θα εκτιμήσουμε δεόντως την αποπομπή του πρωτεργάτη της Συμφωνίας του Μπαλαμάντ και διοργανωτή του Διαθρησκειακού καρνάβαλου της Καμπέρας που έβαλε τους ορθόδοξους αντιπροσώπους να συμπροσευχηθούν με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους. Ακόμη και με Σαμανιστές μάγους.!!!

Η επιβεβλημένη κλωτσηδόν αποπομπή του Αυστραλίας από την Μητέρα Εκκλησία, θα δημιουργήσει -ως εικός- ψυχική ευφορία στους ομογενείς της Αυστραλίας, οι οποίοι για 39 συναπτά χρόνια ποδοπατούνται δυναστικά κάτω από την αυταρχική μπότα του κακόδοξου Αρχιεπίσκοπου, ο οποίος ταπείνωνε την Ομογένεια, καταδυνάστευε τους ιερείς και τους επισκόπους που ο ίδιος επέλεξε και χειροτόνησε και φέρτηκε με μοναδική απρέπεια ακόμη και προς τις πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της Ελλάδας και προς άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ελληνικής Πολιτείας και της Αυστραλιανής Συμπολιτείας.

Ο όρος "λυκοποιμένας" είναι πολύ επιεικής χαρακτηρισμός για να περιγράψει τον κ. Χαρκιανάκι.

Να προσθέσω επίσης μια πολύτιμη πληροφορία που μου έδωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, που προίσταται της προσπάθειας για την υλοποίηση του "Τάματος του έθνους". Ηταν γείτονας του Σεβασμιότατου Αυστραλίας κ. Στυλιανού ο κ. Αναγνωστόπουλος την εποχή που σπούδαζε στη Γερμανία και μου κοινοποίησε "άρρητα ρήματα" που αφορούν τον Σεβ. κ. Στυλιανό. 

Μέχρι φιλοδοξία να γίνει Πατριάρχης είχε ο αλλοτριοεπίσκοπος της Αυστραλίας με σκοπό να επιφέρει καταλυτικές αλλαγές στο κανονικό δίκαιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας!!! Μέχρι εκεί έφταναν οι μωροφιλοδοξίες του κ. Στυλιανού.!!!

Να εκθρονιστεί, λοιπόν, ο κ. Στυλιανός και να αποπεμφθεί κλωτσηδόν κακήν-κακώς από την Αυστραλία για όσα δεινά επέφερε η Αρχιεπισκοπία του στην Ωκεανία και στην Ορθόδοξη Εκκλησία εν γένει.

Ουδείς θα χύσει δάκρυ για την αποπομπή του. 

Εκτός, ίσως, ορισμένοι οι οποίοι εξ ανάγκης θα προσποιηθούν ότι στεναχωρέθηκαν και θα χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για την αποπομπή του "βαρέος λύκου του μη φειδόμενου του ποιμνίου του".

Πέραν του ότι ευτυχώς ο Παναγιότατος έχει πάρει ήδη τις οριστικές αποφάσεις του υπέρ του Σεβ. Προικοννήσου, είναι σημαντικό το ότι ο κ. Στυλιανός θα εξαναγκαστεί να παραδώσει την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε ιεράρχη τον οποίο εξουθένωσε και ταπείνωσε και εξανάγκασε σε φυγή. Στο πρόσωπο του Σεβ. Προικοννήσου όλοι όσοι αδικήθηκαν από τον δυνάστη Αρχιεπίσκοπο θα βρουν τη δικαίωσή τους με την ανύψωση του κ. Ιωσήφ ως Αρχιεπισκόπου της περίλαμπρης επαρχίας του Θρόνου.

No comments:

Post a Comment