Sunday, December 8, 2013

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Μετά την απαγωγή των δύο Σύρων επισκόπων ήρθε η απαγωγή των μοναζουσών και των παιδιών του ορφανοτροφείου που είχαν υπό την επίβλεψή τους.

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης καλεί με αγωνία όλους να συνδράμουν την προσπάθεια απελευθέρωσης τους.

Η κραυγή αγωνίας του ηχεί με πολλή συμπάθεια στα αυτιά όλων των Ορθοδόξων πιστών που παρακολουθούμε με πολλή αγωνία τη νέα δοκιμασία των πιστών του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Η προσπάθεια διάσωσης των απαχθέντων στηρίζεται ουσιαστικά σε ένα και μόνον παράγοντα: Στο αν οι Ισλαμοφασίστες ηττηθούν στο στρατιωτικό πεδίο από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Πρόεδρο Ασαντ.

Ολες οι άλλες προσπάθειες (ψηφίσματα, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις σε διεθνή πολιτικά και εκκλησιαστικά φόρα) “εις ουδέν ωφελούν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται”.

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης πρόσφατα -και το Πατριαρχείο Αντιοχείας πάλαι τε και επ’ εσχάτων- μας έχουν απογοητεύσει πικρά με τα οικουμενιστικά -και ενίοτε και τα εθνοφυλετικά- τους παραπατήματα.

Προσπαθήσαμε να δείξουμε κατανόηση εξαιτίας της όντως εμπερίστατης θέσης που βρίσκονται. 

Πλην όμως προφανώς καμία παραχώρηση εις τα της πίστεως δεν ωφέλησεν το Πατριαρχείο Αντιοχείας και τους Σύρους αδελφούς μας.

Ούτε ο Σύροι επίσκοποι απελευθερώθηκαν, ούτε η αντιχριστιανική μανία των Ισλαμοφασιστών περιεστάλη. Αντιθέτως ουδόλως ορρώδησαν να διαπράξουν μεγαλύτερο έγκλημα με την απαγωγή των μοναζουσών και των παιδιών του ορφανοτροφείου.

Η κοινή λογική λέγει ότι δεν είναι δυνατόν να αναμένει κάποιος από τους Ισλαμοφασίστες να λάβουν υπόψη τις κραυγές αγωνίας χριστιανικών οργανισμών ή άλλων φορέων.

Είναι κυριολεκτικά αφέλεια να πιστεύει κανείς κάτι το τόσο εξωπραγματικό.

Αλλά και από χριστιανικής σκοπιάς πόσο ρεαλιστικό είναι να πιστεύει κάποιος ότι ο Αγιος Θεός θα δώσει την ευλογία Του σε όσους ουνιτίζουν και σε όσους παραβαίνουν καθημερινά τους Ιερούς Κανόνες και τις διδαχές των Αγίων Πατέρων;

Η δική μας προσευχή είναι ο Μακαριότατος Πατριαρχης Αλεξανδρείας και οι άλλοι Σύροι ιεράρχες να αποστασιοποιηθούν από τα οικουμενιστικά σφάλματα των απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος και να στραφούν στον Θεό για προστασία.

Και στο πολιτικοστρατιωτικό τομέα ας ελπίσουμε ότι η νίκη θα στέψει τα όπλα των δυνάμεων που πρόσκεινται στον Ασαντ με τη βοήθεια της Ρωσίας που έχει ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή.

Αλλιώς...

No comments:

Post a Comment