Thursday, December 12, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Παραθέτουμε στη συνέχεια απομαγνητοφωνημένο το ηχητικό της κασέτας στην οποία ο πλανεμένος και αρχιθεομπαίκτης μ. μοναχός Ιωσήφ Βατοπαιδινός διασπείρει την πλάνη ότι άλλο είναι το έμψυχο έμβρυο και διαφορετικό το ζων έμβρυο.

Ακου τι τον έβαλε ο διάβολος να λέγει!

Οτι δηλαδή δήθεν η ψυχή δεν βρίσκεται στο έμβρυο εξ άκρας συλλήψεως, όπως διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά ότι δήθεν μπαίνει στον τρίτο μήνα της κυήσεως όταν το έμβρυο “εξεικονίζεται”.

Δεν μας εξήγησε μόνον η σοφή κεφαλή του θεομπαίκτη μοναχού πότε ακριβώς μπαίνει η ψυχή στο έμβρυο; Ή μήπως δεν το βρήκε αυτό στα περισπούδαστα διαβάσματά του της Παλαιάς Διαθήκης;

Η απομαγνητοφώνηση κρίθηκε αναγκαία επειδή πολλοί δεν πρόσεξαν -ή μάλλον προσποιήθηκαν ότι δεν πρόσεξαν- το ηχητικό που ανεβάσαμε ή είχαν δυσκολία να το ακούσουν.

Μάλιστα ένας εξ αυτών, ευλαβέστατη ψυχή όλο προσευχή, άκτιστο φως και "θείο γνόφο" ο δυστυχής -ούτε που πάει το μυαλό μου ποιος είναι-, δεν γνώριζε καθόλου αν είχα αυτή την κασέτα στη διάθεσή μου παρόλον ότι την ανέβασα στο ιστολόγιό μου από μέρες.!!!

Προσέξτε με ποιο τρόπο προσπαθεί ο άρρωστος νους του πλανεμένου μοναχού να διασύρει και να εμπαίξει την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, επειδή κατηχεί τους πιστούς ορθόδοξα να μην κάνουν εκτρώσεις.

Ιδού, λοιπόν, τι λέγει ο  αρχιθεομπαίκτης μοναχός για τις εκτρώσεις:

“Ερώτηση προσκυνητή: 

Οι εκτρώσεις, τα παιδιά τα οποία έγιναν από εκτρώσεις τότε θα είναι ... τότε θα είναι στην ηλικία ...

Γ. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: 

Κοίταξε, εάν είναι έμψυχα, εδώ υπάρχει μια διαφορά, άλλο είναι το ζων και άλλο είναι το έμψυχον. 

Ως ωάρια και ως ... άλλο είναι το ζων και άλλο είναι το έμψυχο. 

Εδώ η εκκλησία δεν έχει μιλήσει, αλλά κρατάει την παράδοσιν της Παλαιάς Διαθήκης. 

Εάν είναι εξεικονισμένο, δηλαδή περίπου στον τρίτο μήνα, που παίρνει πλέον την ... και τη μορφή, εφόσον ζωντανά είναι είπα και από πριν ακόμα, πριν να ενωθεί εκ της γυναίκας και του ανδρός το σπέρμα, είναι ζωντανά από τότε είναι. 

Αλλά άλλο είναι το ζων, άλλο είναι το έμψυχον. 

Έμψυχον γίνεται κατά την Παλαιάν Διαθήκην, κατά την Γραφήν γίνεται μετά την εξεικόνισίν του, όταν πάρει την μορφήν, κατάλαβες; 

... γίνεται στον τρίτον μήνα. Τότε λειτουργεί και η καρδιά του, κτυπάει, και λειτουργεί το ... δηλαδή ο εγκέφαλος έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα της προσωπικότητος. 

Εάν είναι από κει και ύστερα, αυτή είναι ζωντανό. 

Δηλαδή από κει και πέρα όμως είναι άδηλο δεν έχει όραμα. 

Αυτό μας δείχνει η Γραφή, δεν ξέρω ... 

Τώρα οι παπάδες λένε, ου, ου, ου, αν ακούσεις τους παπάδες τι λένε! 

Έχει και κάποιους εκεί στο Σταυροβούνι, χα, χα, με τι δογματισμούς ομιλούν χα, χα, χα. Ρε, τελείωσε, είναι φόνος, από το Θεό θα ... χα, χα, χα

Ερώτηση: Κυκλοφορούν και διαφημιστικά (χα, χα, χα) ...”

Ελπίζω ότι τώρα ορισμένοι θα κλείσουν το απύλωτο στόμα τους και ότι θα σταματήσουν να σεκοντάρουν την απίστευτη κακοήθεια και θεομπαιξία της προβολής του πλανεμένου μοναχού ως Αγιου και χαρισματικού.

Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Ενας αρχιθεομπαίκτης που κηρύσσει την ακράτεια του αντρογύνου και που υποστηρίζει ακόμη και τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως να παρουσιάζεται ως άγιος!

Θα δώσουν λόγο στο Χριστό, όχι μόνον οι πνευματικοί γόνοι του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού για τη στάση που τηρούν, αλλά και όσοι άλλοι τους σεκοντάρουν σιωπηρά ή και προβάλλουν προκλητικά τον πλανεμένο αρχιθεομπαίκτη μοναχό ως άγιο.

No comments:

Post a Comment