Saturday, December 14, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” το ακόλουθο ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Κονίτσης:

“Αναφορικά με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σε Μ.Μ.Ε., ιστολόγια και ιστοχώρους, που συσχετίζουν Ορθοδόξους Επισκόπους με τον πολιτικό χώρο της «Χρυσής Αυγής» (εξ’ αφορμής δηλώσεων του αρχηγού της κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Τα δημοσιευθέντα περί ″καταβολής ενοικίων των γραφείων‶ του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, είναι τουλάχιστον φαιδρά.

Γιατί αφ’ ενός μέν το εν λόγῳ πολιτικό κόμμα ΔΕΝ διατηρεί γραφεία σε καμία πόλη ή χωριό της Μητροπόλεώς μας, και αφ’ ετέρου τά οἰκονομικά της Μητροπόλεώς μας είναι τέτοια που μόλις επαρκοῦν για την συντήρηση του φιλανθρωπικού της έργου και των ευαγών Ιδρυμάτων που διατηρεί.

Και τα διατηρεί αποκλειστικά με τις εισφορές των συνεργατών της και τίς δωρεές απλών χριστιανών, χωρίς να δέχεται επιχορηγήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, της Ε.Ε. ή πολιτικών φορέων. Μάλιστα, όταν πρό καιρού μου έγινε πρόταση νά δεχθώ, για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, οικονομική ενίσχυση από τον Πρόεδρο της ″Χρυσής Αυγής‶, αρνήθηκα κατηγορηματικά, διότι έχω πάγια αρχή να μην δέχωμαι οιανδήποτε αρωγή από τά πολιτικά κόμματα της χώρας μας.

Τα όσα εν προκειμένῳ, καταλογίζονται σε Επισκόπους της Εκκλησίας μας είναι ″βέλη νηπίω‶ καί φυσικά ″εκ του πονηρού‶.

Φίλοι δικοί μας είναι όσοι είναι φίλοι Χριστού. Καί φίλοι Χριστού είναι όσοι τηρούν το ευαγγέλιό Του, στήν πληρότητά του. Η Εκκλησία είναι μητέρα καί τροφός του Έθνους. Το στήριξε, το στηρίζει και θα το στηρίζει μέχρις εσχάτων. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».

Δεν μπορούσε να είναι πιο κατηγορηματικός από όσα λέγει η Ανακοίνωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας. 

Γι’ αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός νοουμένου ότι ο Σεβασμιότατος παρέχει πολύ συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Μιχαλολιάκου.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα ακόλουθα: 

1.) Αφού η κασέτα είναι αυθεντική και ο κ. Μιχαλολιάκος όντως προέβη σε στενούς συνεργάτες του σε αυτούς τους ισχυρισμούς κατά των ιεραρχών, για ποιο λόγο ψεύδεται τόσο ασύστολα;

Προσέξτε.! Δεν ισχυρίστηκε απλά ότι διαπιστώνει ιδεολογική συγγένεια της “Χρυσής Αυγής” με τις θέσεις που πρεσβεύουν ορισμένοι ιεράρχες, αλλά έγινε πολύ σαφής δίνοντας ψευδείς πληροφορίες για χρηματισμό της “Χρυσής Αυγής”.

Γιατί το έκανε αυτό σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με στενούς συνεργάτες του την οποία και κατέγραψε σε βίντεο που άφησε στον υπολογιστή του παρόλον ότι γνώριζε ότι υπήρχε ενδεχόμενο να γίνει αντικείμενο έρευνας από τις ανακριτικές αρχές;

Πώς δεν υπολόγισε ότι θα επακολουθούσε άμεση διάψευση με στοιχεία των ισχυρισμών του που θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερο κούμπωμα των ιεραρχών απέναντι στο κόμμα του;

Και η δεύτερη ερώτηση:

2.) Γιατί διέρρευσαν από τη δικογραφία στα ΜΜΕ αυτή τη χρονική στιγμή το βίντεο με τους ψευδείς ισχυρισμούς, ενώ οι ανακριτικές αρχές γνωρίζουν ότι οι ισχυρισμοί είναι απολύτως ανακριβείς;

Ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα με εικασίες και προσφυγή στις “σκοτεινές δυνάμεις”. Ας περιοριστούμε να επισημάνουμε τα ερωτήματα και ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα όταν και εφόσον έχουμε περισσότερα στοιχεία που θα μας δίνουν το δικαίωμα να μιλήσουμε.

No comments:

Post a Comment