Sunday, December 15, 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ!



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολλές φορές -στο παρελθόν- μας δόθηκε η ευκαιρία να επαινέσουμε -καθηκόντως- τον Ομολογητή Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Κωνστάνταρο επειδή βρίσκεται στις επάλξεις της Ομολογίας της πίστεως συνεχώς για όλα τα θέματα.

Αυτή τη φορά κάνει το ίδιο για την αποτείχιση. Με ανδρεία ψυχής τολμά να αρθρώσει κάποιες αλήθειες έστω και αν έγινε ήδη στόχος κακοήθους επίθεσης.

Αναφέρει σχετικά:

“Το θέμα της ομολογίας -και μάλιστα τις ορθές του προδιαγραφές- για να μην καταντά άκριτο και φαιδρό, για να μη φέρει πνευματική ζημία αντί καλού και ωφελείας, πρέπει να συνοδεύεται με διάκριση. Δεν είναι και τόσο απλό όσο ίσως εξ αρχής φαίνεται. Είναι πολύπτυχο και απαιτεί όχι μόνο την αγνή διάθεση εκ μέρους του πιστού, αλλά και την στιβαρή χειραγωγία από έμπειρο ή έμπειρους πνευματικούς πατέρες.

Αν ερευνήσουμε, θα διαπιστώσουμε πως πίσω ή καλύτερα δίπλα από τον κάθε ομολογητή ή μάρτυρα της αμωμήτου πίστεώς μας, βρίσκεται ένας αυθεντικός πνευματικός πατέρας που άνδρωσε και γύμνασε μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, την ηρωική ύπαρξη. 

Είναι δε αδύνατον να φέρει κανείς ευλογημένα αποτελέσματα όταν ξεκινά μόνος ή το ακόμα χειρότερο, όταν την «αποτείχισή» του ή την αποκοπή του από το Σώμα της Εκκλησίας, την τοποθετεί στα ομολογιακά δήθεν επίπεδα και το σχίσμα θέλει να το δικαιολογήσει ως δήθεν Πατερική γραμμή και αυθεντική Ορθοδοξία. 

Το δε ακόμα χειρότερο είναι τούτο. Πως ενώ αργά ή γρήγορα συνειδητοποιεί κανείς την πλάνη και την παρασπονδία του, «αισχύνεται» όμως και να την ομολογήσει. 

Και γιατί αυτό; Διότι τώρα φοβάται να αντιμετωπίσει τον συρφετό της ομάδας των «συναγωνιστών» που και αυτοί ίσως, από αυτόν τον ίδιον να οδηγήθηκαν στην κατ' άτομο ή και στην ομαδική «αποτείχιση» και αποκοπή.

Αλλ' επιβάλλεται στο σημείο αυτό να αγγίξουμε και μια παραπλήσια και κρυφή ή και φανερή πληγή. Το πόσες δηλ. ψυχές, κατά τα άλλα αγαθές και ειλικρινείς, διστάζουν ή και φοβούνται να ομολογήσουν την αλήθεια. Φοβούνται και δειλιάζουν, λόγω του ότι έχουν εγκλωβιστεί σε καθαρά ανθρώπινες καταστάσεις. Καθοδηγούνται δηλ. από πρόσωπα που έχουν ημιμάθεια σε θέματα ορθοδόξου βιωτής και Πατερικής παραδόσεως. Σε ομάδες με ρευστή δογματική συνείδηση.”

Ξεκάθαρες θέσεις. Η διδασκαλία των Αγίων Πατέρων για την Ομολογία της πίστεως και το σχίσμα όπως την συνόψισαν στις μέρες μας οι Οσιοι Ιουστίνος (Πόποβιτς) και Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης και ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος. 

Βάφτισαν αποτείχιση το σχίσμα ορισμένοι. Τόσο τους κόβει.

Ας μην τρέφουμε πάντως ψευδαισθήσεις ότι σύντομα θα κληθεί το κίνημα κατά του Οικουμενισμού να πληρώσει τα σπασμένα. 

Οι Οικουμενιστές αλαλάζοντες από χαρά θα προσπαθήσουν να μας κολλήσουν στον τοίχο για το σχισματικό φρόνημα ορισμένων, οι οποίοι δήθεν αποτειχίστηκαν -γράφε προσχώρησαν σε σχίσμα. 

Κι αυτό γιατί το έκαναν; Δήθεν για το θέμα του Οικουμενισμού, ενώ είναι τοις πάσιν γνωστό ότι το έκαναν είτε για συναισθηματικούς λόγους, όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο π. Ιωήλ Κωνστάνταρος, είτε επειδή χρηματίστηκαν προσθέτουμε εμείς.

Θέλετε απόδειξη;

Ο κ. Σημάτης κατηγορεί τους πιστούς που αγωνίζονται εναντίον του Οικουμενισμού επειδή δεν προχωρούμε σε αποτείχιση εξαιτίας των απαράδεκτων δηλώσεων του Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου ότι δήθεν οι Παπικοί δεν είναι αιρετικοί.

Μεγάλη δογματική ευθιξία κατέλαβε εν προκειμένω τον κ. Σημάτη.!

Και πού ήταν η αφεντιά του να προχωρήσει σε αποτείχιση όταν ο ίδιος επίσκοπος υπέγραφε το κυριολεκτικά προδοτικό για την Ορθοδοξία κείμενο του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε που υιοθετεί χωρίς αναστολές την προτεσταντική εκκλησιολογία;

Απάντηση: Δεν είχε τότε συγκρουστεί ακόμη με τον Σεβ. Καλαβρύτων και γι’ αυτό δεν έβγαλε άχνα.

Πού ήταν ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς όταν υπογράφτηκαν οι προδοτικές συμφωνίες του Σαμπεζύ και του Μπαλαμάντ και υπογράφτηκαν διάφορα κυριολεκτικά προδοτικά κοινά κείμενα με τους Παπικούς και με τους Προτεστάντες;

Τώρα ο σεβαστός μας π. Ιωήλ -και έμμεσα και η αδελφότητα του "Σωτήρα"- γίνονται στόχος κακοήθους επίθεσης από τον σατανικό και σοβαρά παρανοικό κληρικό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη επειδή ομολογούν ορθόδοξα την πίστη μας για το θέμα της αποτείχισης. 

Στεφάνια ομολογίας είναι οι πέτρες της συκοφαντίας που τους ρίχνουν για τις οποίες οι υβριστές τους θα δώσουν λόγο στον Χριστό!

No comments:

Post a Comment