Friday, December 20, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Advocate ΤΗΣ gay ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Advocate ΤΗΣ gay ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο http://news.in.gr:

“Ένα από τα πλέον γνωστά περιοδικά προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, το Advocate, ανακήρυξε τον πάπα Φραγκίσκο ως «το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην LGBT κοινότητα το 2013». 

Αυτό που έκανε τη διαφορά για ένα περιοδικό, το οποίο παραδοσιακά στέκεται απέναντι στις θέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι η δήλωση που είχε κάνει ο ποντίφικας ότι δεν είναι σε θέση να κρίνει κανέναν για τις επιλογές του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που το περιοδικό τοποθετεί τον ποντίφικα στο εξώφυλλό του, αφού στο μάγουλο του αργεντινού πάπα υπάρχει η φράση (ΝΟΗ8=no hate=όχι μίσος).

«Αν κάποιος είναι gay και αναζητά τον Θεό με καλή πίστη, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω» είναι η φράση  του ποντίφικα.

Το περιοδικό εξηγεί χαρακτηριστικά: «ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ηγέτης 1,2 δισ. Ρωμαιοκαθολικών σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν τρεις φορές περισσότεροι καθολικοί στον πλανήτη από ότι κάτοικοι των ΗΠΑ. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό που λέει κάνει τη διαφορά. 

Ασφαλώς, όλοι γνωρίζουμε ότι οι καθoλικοί ηθικολογούν σε σχέση με τη θρησκεία. Έχουμε πολλές διαφωνίες για το ρόλο της γυναίκας, την αντισύλληψη και άλλα. Όμως κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να μας κάνει να υποτιμούμε την ικανότητα του Πάπα να μιλά στις καρδιές και το μυαλό, να ανοίγεται στην κοινότητα των LGBT, όχι μόνο στην ΗΠΑ, αλλά παγκοσμίως.»

Μάλιστα! 

Και εις ανώτερα ή μάλλον και εις κατώτερα, Αγιότατε! 

Ευχόμαστε μετά τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τους αμφισεξουαλικούς και τους τραβεστί, που σας ανεκήρυξαν φέτος "πρόσωπο της χρονιάς", του χρόνου να σας ανακηρύξουν "πρόσωπο της χρονιάς" και οι κτηνοβάτες, οι κοπρολάγνοι και οι νεκρόφιλοι. 

Και λέμε οι κτηνοβάτες, οι κοπρολάγνοι και οι νεκρόφιλοι επειδή ο εκάστοτε Πάπας -τουτέστιν “ο επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”, όπως αποκαλούν τον αιρεσιάρχη οι Οικουμενιστές- είναι με το σπαθί του εξ ορισμού ομότιμος πρόεδρος του συλλόγου παιδεραστών εξαιτίας των αδιαμφισβήτητων περγαμηνών που διαθέτει το Βατικανό στο θέμα της παιδοφιλίας.

Το πιο αστείο από όλα -αν είναι δυνατόν να θεωρηθούν αστεία τα θέματα της σωτηρίας μας- είναι ότι -με αυτά τα δεδομένα- εξακολουθούν να υπάρχουν ορθόδοξοι ηγέτες οι οποίοι ελπίζουν ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο διάλογο με τους Παπικούς.!!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε! 

Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου ότι θα ελέγξει το gay lobby του Βατικανού ουδόλως απεθάρρυναν τους ομοφυλόφιλους του Λος Αντζελες να δώσουν στον "Αγιο Πατέρα" τον τίτλο του "ανθρώπου της χρονιάς".

Για ποιο λόγο;

Προφανώς επειδή κατανοούν ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν για κατανάλωση. 

Οχι επειδή εκφράζουν τις πραγματικές προθέσεις του "Αγιότατου" Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αύξησε τον αριθμό των Ελβετοφρουρών, αντί να καταργήσει ολότελα τον αναχρονιστικό αυτό θεσμό αν και όλοι γνωρίζουν ποιο ρόλο επιτελούν στο Βατικανό οι Ελβετοφρουροί.

No comments:

Post a Comment