Thursday, December 5, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες” το πιο κάτω ρεπορτάζ:

“Στο κοινό Ρωσοπολωνικό Συνέδριο με τίτλο «Το μέλλον του χριστιανισμού στην Ευρώπη: ο ρόλος των Εκκλησιών και των λαών της Πολωνίας και της Ρωσίας», το οποίο άρχισε τις εργασίες του στο Πανεπιστήμιο Καρδινάλιος Στέφανος Βυσίνσκι, συμμετείχε στις 29 Νοεμβρίου 2013 ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Εκκλησίας, με ευλογία του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Αυθημερόν το απόγευμα τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Εκκλησίας παρακολουθησαν τον Εσπερινό στο Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Βαρσοβίας.”

Θλιβόμαστε βαθύτατα για την είδηση και για τις φωτογραφίες.

Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλες προσδοκίες από την Εκκλησία της Ρωσίας! Οχι να συνεργάζεται με τους αιρετικούς Παπικούς και να συμπροσεύχεται μαζί τους στον Παπικό καθεδρικό ναό της Βαρσοβίας, αλλά να πρωτοστατεί στην ομολογία της ορθοδόξου πίστεως.

Πολύ μεγάλη επίσης είναι η απογοήτευσή μας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας η οποία υπέστη τα πάνδεινα από τους Παπικούς και τα όργανά τους τους Ουνίτες και όμως τώρα συνεργάζεται και συμπροσεύχεται μαζί τους λες και το Βατικανό είναι αδελφή Εκκλησία και όχι σφηκοφωλιά αίρεσης.

Προσευχόμαστε όπως Κύριος ο Θεός λαλήσει αγαθά εις την καρδίαν των ορθόδοξων ιεραρχών για να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας. Οχι να μεταίρουν τους Ορους της Ορθοδόξου πίστεως και να καταπατούν τους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων, οι οποίοι απαγορεύουν αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως την συμπροσευχή με αιρετικούς, σχισματικούς και αλλόθρησκους.

No comments:

Post a Comment