Monday, December 19, 2011

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ


ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Δύσκολο - για να ακριβολογούμε αδύνατο - να ανοίξει το στόμα του ο αρχιοικουμενιστής Αρχιδιάκονος Μάξιμος και να μη στενοχωρήσει όσους αγαπούν την πίστη μας.

Οχι ότι δεν είπε και σωστά πράγματα με την ομιλία του - που συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο - κατά την Κυριακή της προ της Χριστού Γεννήσεως - ο Ιερολογιότατος, αλλά διατύπωσε και θέσεις θεολογικά έωλες.

Από τις πολλές απαράδεκτες θέσεις που εξέφρασε ο Ιερολογιότατος Αρχιδιάκονος κ. Μάξιμος στεκόμαστε στην πιο κραυγαλέα.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ
____________

Ιερολογιότατε. Για όνομα του Θεού! Πρέπει να το αντιλάμβανεστε ότι δεν οφείλουμε καμία (επαναλαμβάνω ΚΑΜΙΑ) απολύτως υπακοή σε συνόδους οι οποίες πλοηγούν την Εκκλησία στις ξέρες του Οικουμενισμού. ΚΑΜΙΑ υπακοή δεν θα δείξουμε για τη συμφωνία του Σαμπεζύ, για τη συμφωνία του Μπαλαμάντ, για τα κοινά κείμενα της Ραβέννας, του Πόρτο Αλέγκρε και της Ελούντας.

Οχι μόνον δεν θα δείξουμε υπακοή σε τέτοια προδοτικά κείμενα για την πίστη μας, αλλά και θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε όσο μπορούμε πιο αυστηρά αυτά τα ναυάγια της Οικουμενισμού.

Οσο πιο σύντομα το αντιληφθείτε οι εν Φαναρίω, Σαμπεζύ, Μόσχα, Αντιόχεια και όπου γης Ραβεννίτες και Σαμπεζιανοί τόσο το καλύτερο, επειδή έχουμε - κατά συνείδηση - ειλημμένη ανέκκλητη απόφαση να συνεχίσουμε να ασκούμε δριμύτατη κριτική εναντίον κάθε παρέκκλισης της πίστης μας.

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
________

Οι Σύνοδοι των επισκόπων νομολογούν στην Εκκλησία, είπατε, στην ομιλία σας, Ιερολογιότατε.

Πολύ ορθά. Επομένως είναι επιτέλους καιρός να πράξουν το καθήκον τους οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Αντί να εκδίδουν ανακοινώσεις για να συκοφαντήσουν τους Αγιορείτες ηγουμένους, τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας, τον Γέροντα Παίσιο κτλ. ότι είναι Οικουμενιστές και προδότες της πίστεως ας προχωρήσουν στο "εν ου έστιν χρεία".

Και το καθήκον τους είναι αυτό που επεσημάναμε από την πρώτη στιγμή (“scripta manent”) που εκδόθηκε η Ομολογία της πίστεως για τον Οικουμενισμό από τις στήλες του “Ορθοδόξου Τύπου.”
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙ ΑΙΡΕΣΕΙ
_________

Πρέπει να γίνει σοβαρή (επαναλαμβάνω σοβαρή) καταγγελία, όχι φαιδρότητες από αθεολόγητους ανθρώπους οι οποίοι μας εκθέτουν με αστήρικτες θέσεις. Ανθρώπους που μιλούν για “Διαχρονική Εκκλησία” λες και είναι Λουθηρανοί και ανθρώπους που νομίζουν ότι η φανέρωση της Εκκλησίας γύρω από τον κάθε επίσκοπο και γύρω από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμβαδίζει με την αντίληψη του Βατικανού για την ιερωσύνη ως απόρροια του διαδόχου του Αποστόλου Πέτρου και τη φανέρωση της Εκκλησίας στο πρόσωπο του Πάπα.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝΥΘΟΥΝ;
____________

Εναντίον ποιων πρέπει να γίνει σοβαρή καταγγελία;

Η καταγγελία πρέπει να γίνει στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αν πρόκειται για κληρικούς του Θρόνου - ως είναι λ.χ. ο Σεβασμιότατος Περγάμου- για την κακοδοξία της “Βαπτισματικής θεολογίας” και την σχέση συνόδων και του Πρώτου.

Παράλληλα πρέπει να γίνουν καταγγελίες στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εναντίον όσων ενστερνίζονται τις κακοδοξίες του Αγίου Περγάμου και επιπλέον μιλούν για “διηρημενη Εκκλησία” όπως είναι λ.χ. ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας.

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΦΡΟΝΩΝ ΤΟΥΣ
_____________

Επομένως Αγιε Αρχιδιάκονε! Συμφωνούμε απολύτως. Οι Σύνοδοι νομολογούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι αποτειχίσεις και τα σχίσματα είναι όγκος υδάτινος στο μύλο των Οικουμενιστών. "Εις ουδέν ωφελούν αλλά μάλλον θόρυβος υπέρ των Οικουμενιστών γίνεται".

Αφού λοιπόν οι Σύνοδοι νομολογούν τι περιμένουν; Για δεκαετίες τώρα ακούμε και βλέπουμε να μπαίνουν σε εφαρμογή αιρετικές διδασκαλίες. Αν οι Σύνοδοι δεν επιληφθούν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν αξιόπιστης καταγγελίας των αιρέσεων ποιος θα το κάνει; Ο σύνδεσμος λαχανοπωλών Βοιωτίας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από το λόγο του ιερολογιότατου που μας έδωσε την αφρομή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

Του Ιερολογιότατου Αρχιδιάκονου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μάξιμου
============

“ Ἄνθρωποι μή ἔχοντες ἐκκλησιαστικήν συνείδησιν, δρῶντες ὡς ἄτομα ἐναντίον τῶν ἐκκλησιαστικῶν θεσμῶν, ἀνυπάκουοι πρός τούς ἐκκλησιαστικούς αὐτῶν πατέρας ἀναλαμβάνουν ρόλον εἰσαγγελέως καί οὕτω κρίνουν, ἀποφασίζουν καί ἀποφαίνονται ἀφ’ ἑαυτῶν περί τοῦ τί εἶναι ὀρθόδοξον ἤ αἱρετικόν, ἀγνοοῦντες ὅτι ἡ Ἐκκλησία ἀποφαίνεται καί ἀποφασίζει συνοδικῶς ἐπί θεμάτων πίστεως. Περιάγουν τήν θάλασσαν καί τήν ξηράν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, (Ματθ. 23,15), μάλιστα δέ εἰς ἀκραίας περιπτώσεις καλοῦν πρός ἀποτείχισιν, παρά τήν ρητήν δήλωσιν τοῦ σχετικοῦ κανόνος ὅτι τό ἀποτειχίζεσθαι τοῦ κανονικοῦ Ἐπισκόπου ἐπιτρέπεται μόνον «δι’ αἵρεσίν τινα παρά τῶν ἁγίων συνόδων ἤ Πατέρων κατεγνωσμένην» καί κηρυχθεῖσαν γυμνῇ τῇ κεφαλῇ. Φαινόμενα τοιαύτης νοοτροπίας καί συμπεριφορᾶς δύνανται νά ὁδηγήσουν εἰς ἀποδόμησιν τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ γεγονότος.


ΠΗΓΗ:

Φως Φαναρίου


No comments:

Post a Comment