Sunday, December 18, 2011

ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ


ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


“Στην εορτή του προστάτη της βασιλικής οικογένειας Αγίου Ανδρέα, στο Βασιλικό Παλάτι του Βελιγραδίου εκτός από την συμπροσευχή εν ώρᾳ Θείας Λειτουργίας με Παπικούς και Μουσουλμάνους τελέσθηκε και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας με τους Παπικούς να προσεγγίζουν μαζί με τούς Ορθοδόξους Επισκόπους, Κληρικούς και λαικούς, τον ευλογούμενο άρτο!, μαθαίνω από το καλό ιστολόγιο “Ακτίνες”.



ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΝΑΝΗ

_________


Στο ίδιο ιστολόγιο διάβασα ένα σύντομο “to the point” σχόλιο του ευλαβούς ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη. Αναφέρει: “Πάτο δεν έχει η κατηφόρα της Εκκλησίας της Σερβίας από τότε που απομακρύνθηκε απ’ το πνεύμα των αγίων Νικολάου Βελιμίροβιτς και Ιουστίνου Πόποβιτς”.


Κι εμένα δική μου είναι αυτή η απορία. Θα αποτολμούσε ποτέ κανείς να κάνει στη Σερβία αυτά που γίνονται τώρα αν ζούσε ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς; Οχι περισσότερο από ότι θα αποτολμούσε κάποιος να προβεί σε Νεωτεριστικές, Νεοβαρλααμικές και Οικουμενιστικές ασχημίες στην Ελλάδα αν ζούσε ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.


Δεν αναφέρομαι μόνον στον Aγιο Μπάτσκας που ανήκει στον σκληρό πυρήνα των Ραβεννιτών.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος (Γιέφτιτς) αντιδιαστέλλει τον ορθόδοξο Οικουμενισμό του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς με τον ecumenisme του Σαμπεζύ και του Φαναρίου. Βλέπει κανείς τη φωτογραφία που προτάσσεται του άρθρου και πείθεται ότι η Σερβική Εκκλησία βαδίζει την οδό του Ορθοδόξου Οικουμενισμού του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και όχι την οδό του Ecumenisme;


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

______________


Αλλά για να πάμε “στο ψητό”. Ας πιάσουμε “τον ταύρο από τα κέρατα”. Δεν ξέρω τι φρονεί ο Αγιος Μπάτσκας με όσα αποκαρδιωτικά κάνει και λέγει κατ’ εξακολούθηση, αλλά οι υπόλοιποι εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν κάνουν όλες αυτές τις οικουμενιστικές ασχημίες για να εντάξουν τη Σερβία στην Ενωμένη Ευρώπη και για να σώσουν το Κόσσοβο από τη μανία των Μουσουλμάνων;


Προφανώς.!


Η ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

__________


Πώς βλέπουν τώρα την ψυχρολουσία που τους επεφύλαξε η κυρία Μέρκελ, η οποία τους είπε ξεκάθαρα ότι οι ενταξιακές συνομιλίες της Σερβίας με την Ενωμένη Ευρώπη δεν θα αρχίσουν αν δεν αναγνωρίσει η Σερβία την απόλυτη Ισλαμική κυριαρχία στο Κόσσοβο;


Ολες αυτές οι οικουμενιστικές ασχημίες που έγιναν και γίνονται κατέληξαν στο μηδέν. Εδωσαν τα άγια τοις κυσί και έλαβαν αντί μάννα χολής και αντί δρόσου όξος.


Τα ίδια έπαθε ο κ. Τάντιτς και οι λοιποί εθελόδουλοι πολιτικοί ηγέτες της Σερβίας. Εκαναν όλα όσα τους ζήτησε η Ενωμένη Ευρώπη και εκεί που ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν επειδή η Σερβία θα έμπαινε σε Ευρωπαική τροχιά ανακάλυψαν πλήρως απογοητευμένοι ότι τους ζητούν να ξεπουλήσουν το λίκνο της πατρίδας τους.


ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ή ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ “ΛΙΓΗ ΓΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ”;

______________


Ας ελπίσουμε ότι και ο κ. Τάντιτς και η ηγεσία της Σερβικής Εκκλησίας - μετά το δεινό πάθημα που τους επεφύλαξε η σιδηρά καγκελάριος της Γερμανίας - θα σταθούν εφεξής με μεγαλύτερη εθνοπρέπεια και εκκλησιαστικό φρόνημα έναντι των προαιώνιων εχθρών της πατρίδας τους, αλλά και όσων τους στηρίζουν, και οι οποίοι δεν ζητούν κάτι λιγότερο από τους Σέρβους παρά να συγκατανεύσουν για να μετατραπεί το Κόσσοβο- το Αγιον Ορος της Σερβίας - σε Ισλαμικό προπύργιο.

No comments:

Post a Comment