Thursday, December 1, 2011

Η ΠΑΡΔΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΚΟΥ



Η ΠΑΡΔΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΚΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κάποιος τις φωτογραφίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρου, ο οποίος εμφανίζεται και φωτογραφίζεται - έχοντας μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση στο πλάι του τον δεύτερο τη τάξει Πατριάρχη της Ορθοδοξίας-, με κόκκινο αντερί.

Ούτε ψαλιδισμένα γένια και μαλλιά ταιριάζουν σε ένα ηγούμενο Μονής, ούτε τα κόκκινα αντερί, Πανιερότατε.

Δεν έπεσα φυσικά από άλλο πλανήτη. Γνωρίζω ότι η Κυκκώτικη παράδοση - για να εκφραστώ με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια - δεν είναι η πιο ασκητική παράδοση της Ορθοδοξίας, αλλά αυτά τα κόκκινα αντερί προκαλούν ιδιαίτερα. Οπως πάτε θα αρχίσετε να κυκλοφορείτε και με τα κόκκινα σκαρπίνια του Πάπα.!!!

Τι είστε Πανιερότατε; Καρδινάλιος του Βατικανού ή ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων και φοράτε κόκκινα; Ή μήπως θέλετε να δηλώσετε την συμπάθεια σας προς συγκεκριμένο κόμμα με αυτή την παρδαλή εμφάνιση;

Εδώ ο Μακάριος -που επιτέλους δεν ήταν ακριβώς αυτό που κάποιος θα ονόμαζε η ενσάρκωση του παραδοσιακού κληρικού- αλλά και κοσμικός άρχοντας και δεν φορούσε ποτέ τέτοια παρδαλά αντερί.

Εσείς γιατί τα φοράτε; Για να σκανδαλίζετε τον κόσμο; ΄Η για να μας θυμίζετε ποια εκκοσμίκευση μαστίζει την Ιερά Μονή Κύκκου;

No comments:

Post a Comment