Tuesday, December 20, 2011

ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΝΑΝΗ


ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΝΑΝΗ
=================

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ, ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ

Του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄
============

“Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ἐκτός ἀπό Ἀποστολική καί Πατερική, εἶναι καί Μαρτυρική, πού φέρει ἐπάνω της τίς πληγές τῶν Μαρτύρων, οἱ ὁποῖοι εἶναι οἱ «τραυματίες τοῦ θείου Νυμφίου».

Ἄλλωστε, ὁ Χριστός μετά τήν Ἀνάστασή Του κράτησε στό ἔνδοξο Σῶμα Του τίς πληγές τοῦ Σταυροῦ, τίς ὁποῖες ἔδειξε στούς Μαθητές ὡς τεκμήριο τοῦ σταυρικοῦ θανάτου καί τῆς Ἀναστάσεώς Του.

Ἔτσι καί ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, τό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, φέρει ἐπάνω της μέ καύχηση τίς πληγές τοῦ μαρτυρίου, τά αἵματα τῶν Μαρτύρων ὡς τεκμήριο γνησιότητος.

Ἡ Ἐκκλησία στολίζεται μέ «πορφύραν καί βύσσον», πού εἶναι τά τά αἵματα τῶν Μαρτύρων.”

*****


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β’

Του κ. Λυκούργου Νάνη
=====================

Ορθότατες και ουσιαστικότατες επισημάνσεις απ’ τον αρχιεπίσκοπο κο Ιερώνυμο. Ποιος άραγε θα μπορούσε να διαφωνήσει μ’ αυτές;

Ειδικά με τα περί μαρτύρων τόσο εύστοχα λόγια του. Μάρτυρες υπάρχουν σε κάθε εποχή. Ποικίλοι μάρτυρες. Μία κατηγορία μαρτύρων αποτελούν και όσοι αδικούνται απ την εκκλησιαστική διοίκηση.

Εις εξ αυτών τυγχάνει και ο μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος που επί 37 συναπτά έτη γεύεται το διωγμό των ανάδελφων συνεπισκόπων του. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΩΝ. Το έγκλημά του ποιο ήταν; Μήπως υπήρξε φαύλος, φιλοχρήματος, ανήθικος, αιρετικός; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Απλώς επειδή υπήρξε στενός συνεργάτης του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Κοτσώνη κατέστη αυτομάτως ανεπιθύμητος στη διάδοχο του μακαριστού εκκλησιαστική κατάσταση μαζί με άλλους ένδεκα τον αριθμό συνεπισκόπους του που καταδικάστηκαν στην κεφαλική ποινή της εκπτώσεως απ’ τους θρόνους τους, όχι επί τη βάσει ιερών κανόνων, αλλ’ επί τη βάσει των συντακτικών πράξεων 3 και 7 του δεύτερου σχήματος της δικτατορίας του ταξιάρχου Ιωαννίδη.

Και δυστυχώς η αδικία αυτή που βοά μέχρι τον ουρανό συνεχίζεται και σήμερα προς δόξαν των δαιμόνων που αγάλλονται όταν βλέπουν τη διαιώνιση αυτής της εκκρεμότητας.

Μακαριώτατε, όλοι γνωρίζουν ότι αναγνωρίζετε την αδικία στο πρόσωπο του Αττικής Νικοδήμου. Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι φιλαδέλφως τελέσατε την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κωνσταντίνου Σακελλαρόπουλου και επιτρέψατε μάλιστα ων προεστώς της κηδείας την από μέρους του μητροπολίτη Νικοδήμου εκφώνηση σύντομου επικηδείου. Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι στην περιφέρειά σας υπάρχουν και δρουν οι κατασκηνώσεις ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ του Πανελληνίου Ομίλου Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής που ίδρυσε και κατηύθυνε ο μακαριστός Κωνσταντίνος.

Κάνετε ακόμη ένα βήμα Μακαριώτατε! Συγκαλέστε μεθεορτίως το Σώμα της Σεπτής Ιεραρχίας με μοναδικό σκοπό την άρση της αδικίας στο πρόσωπο του Αττικής Νικοδήμου διά της αποκαταστάσεώς του στην επισκοπή του. Τολμήστε το Μακαριώτατε! Θα προσφέρετε μία τεράστια υπηρεσία στην ανόρθωση του κύρους της Ελλαδικής Εκκλησίας και το όνομά σας θα συνδεθεί με την αποκατάσταση της ενότητας της Εκκλησίας πράγμα που θα σας περιποιήσει ιδιαίτερη τιμή.


ΠΗΓΗ:

Αναστάσιος

No comments:

Post a Comment