Sunday, December 18, 2011

Ο κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ, ΑΓΙΕ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΕ ΛΕΜΕΣΟΥ;


Ο κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ, ΑΓΙΕ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΕ ΛΕΜΕΣΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Δεν πήγε το μυαλό μου, να πάρει η ευχή, εκεί που θα έπρεπε να πάει. Απολογούμαι σε όλους γι’ αυτό. Μόλις όμως είδα τη φωτογραφία του κ. Σταύρου Φωτίου Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου να κοσμεί ή τέλος πάντων να προτάσσεται των δημοσιευμάτων για την “Γιαγκαζογλουποίηση” του μαθήματος των Θρησκευτικών και στην Κύπρο αναφώνησα:
- Ω αφελέστατε Παναγιώτη! Πώς δεν σκέφτηκες αμέσως ότι ο κ. Φωτίου πρέπει να είναι ο ένοχος του εγκλήματος;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ;
__________

Ποιος είναι ο κ. Φωτίου; Ομοιδεάτης του κ. Γιανναρά στις αμπελοθεολογίες για τον έρωτα.!!! Εξεπόνησε διδακτορική διατριβή περί γάμου στον κ. Πατρώνο.!!! Φιλελεύθερος θεολόγος με την όλη σημασία της λέξεως. Νεορθόδοξος μέχρι μυελού οστέων! Ομόσκηνος των "Συναξιακών". Νόμιζα όμως - αφελώς - ότι λούφαζε. Αμ δε! Παφίτης ων ήξερε πώς να κάνει τη δουλειά του απαρατήρητος.

Και καλά! Εγώ μεν δεν πήρα μυρωδιά τι αθλιότητες εκπονούσε σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών ο κ. Φωτίου. Shame on me!

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ
___________

Ο Μακαριότατος όμως; Δεν γνώριζε τι καπνό φουμάρει ο ελλογιμότατος κ. Αναπληρωτής Καθηγητής;

Ο αγιος Πάφου; Πώς συγκατάνευσε τα σχολικά βιβλία για τα Θρησκευτικά να τα γράψει επιτροπή που επόπτευε ο κ. Φωτίου;

ΓΙΑΤΙ ΑΓΙΕ ΛΕΜΕΣΟΥ;
_________

Ο άγιος Λεμεσού από την άλλη; Με το πλούσιο ποιμαντικό έργο στο πανεπιστήμιο! Δεν γνώριζε ο Σεβασμιότατος τι προτεσταντιλίκια και φιλελευθερισμούς με φούμαρα και κορδέλλες πουλούσε ο κ. Φωτίου για δεκαετίες στο πανεπιστήμιο; Ή μήπως τον καλύπτει επειδή τυγχάνουν ομόφρονες για τις σχέσεις του αντρογύνου στο γάμο μια πλάνη που κληρονόμησε ο Σεβασμιότατος Λεμεσού από τον Ιωσήφ το Βατοπεδινό τον οποίο ορισμένοι έχουν την απύθμενη θρασύτητα να λανσάρουν για Αγιο;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΓΙΕ ΛΕΜΕΣΟΥ;
__________

Πολύ μας απογοητεύετε άγιε Λεμεσού. Καταρχήν προωθήσατε τον αρχιοικουμενιστή Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ιωάννου για τη Μητρόπολη Κυρηνείας. Γιατί το κάνατε αυτό; Δεν γνωρίζατε ότι ο Πανοσιολογιότατος είναι της κλίκας του π. Τσέτση; Ασφαλώς και το γνωρίζατε! Επομένως γιατί τον προωθήσατε;

Και τώρα; Μαθαίνουμε ότι ο Σεβασμιότατος “ποιούσε την νήσσαν” την ώρα που ο κ. Φωτίου μαγάριζε τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών!

Και κάτι άλλο Σεβασμιότατε! Οταν θέλετε να πάρετε θέση για θεολογικά και εκκλησιαστικά θέματα δεν υπάρχει λόγος να ενοχλείτε τους χωρεπισκόπους. Ξέρετε εσείς τι εννοώ! Αναλάβετε την ευθύνη σας ως κυρίαρχος επίσκοπος.

ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Ο κ. ΦΩΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
_____________

Αγιε Πάφου! Σας παρακαλούμε πάρα πολύ. Μην αρχίσετε με επιτροπές, συνεδρίες, διαβούλια και συνέδρια τύπου Αννα και Καιάφα. Απλά φροντίστε να ξεκουμπιστεί ο γνωστός σε όλους Νεορθόδοξος κ. Φωτίου από την εποπτεία των σχολικών βιβλίων για το μάθημα των Θρησκευτικών. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο. “Εκ γαρ στόματος κοράκου”. Ολοι γνωρίζουμε ποιας θεολογίας εκπρόσωπος είναι ο κ. Φωτίου. Τι στην ευχή γυρεύει ως επόπτης της έκδοσης βιβλίων για τα Θρησκευτικά; Θρησκευτικά για Τούρκους θέλουμε ή για Ελληνες χριστιανούς ορθόδοξους;

No comments:

Post a Comment