Thursday, December 8, 2011

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πιστών η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξαντλεί τις συνεδρίες της με επικοινωνιακά τρικ με την Ευρωπαική Ενωση, με την επικύρωση των πρακτικών και με τις ειρηνικές επισκέψεις του Μακαριότατου και της σκιάς του - του Θεοφιλέστατου επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ.

Οι Αγιοι Συνοδικοί θεώρησαν καλό να στείλουν στον κ. Μπαρόζο επιστολή για να του προτείνουν λύσεις για την υπέρβαση της κρίσης. Και ο Μπαρόζο τους έστειλε εξίσου επικοινωνιακή επιστολή που σημαίνει σηκώστε κι εσείς το βάρος της κρίσης και αφήστε τα κόλπα κατά μέρος.

Φυσικά δεν το διατύπωσε έτσι. Τους ευχαρίστησε για την ευγένεια να του στείλουν επιστολή και υποσχέθηκε συνεργασία για την εφαρμογή της “οικονομικής ανθρωπολογίας” (άκου “άρες, μάρες, κουκουνάρες” που γράφει η Σύνοδος στην Ευρωπαική Ενωση).!!!

Οι Ιεράρχες μας ζητούν την εφαρμογή “οικονομικής ανθρωπολογίας” και ο Μπαρόζο τους απαντά ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την κρίση σε αυτό ακριβώς στοχεύουν!

Ευτυχώς επειδή κοντά σε αυτές τις εμετικής αηδίας ενέργειες, που προκαλούν ναυτία στους πιστούς, αναπτύσσεται ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας - με τη βοήθεια χιλιάδων εθελοντών - οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά το αστρονομικό ποσό των 250,000 γευμάτων στους πένοντες συμπολίτες μας.

Εκτιμούμε επίσης δεόντως τις κινήσεις σχεδόν όλων των ιεραρχών μας να περιοριστούν μόνον στο ναό οι εκδηλώσεις για τα ονοματήριά τους, ενώ παράλληλα καλούν όσους θέλουν να τους κάνουν δώρο για τη γιορτή τους να προσφέρουν το αντίστοιχο ποσό στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Καρπός γνήσιου ποιμαντικού ενδιαφέροντος είναι και η επιστολή του Σεβασμιότατου Κορίνθου κ. Διονύσιου για τα υποσιτιζόμενα παιδιά της επαρχίας του.

Ευχαριστούμε θερμά όσους Ιεράρχες μας συντελούν για όσα ουσιαστικά προσφέρει η Εκκλησία με το τέραστιο και πολυσχιδές ποιμαντικό και φιλανθρωπικό εργο της.

Παρακαλούμε τους εντός και εκτός της Συνόδου επικοινωνιολόγους του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που τον εξώθησαν να στείλει τη φαιδρή επιστολή στον κ. Μπαρόζο, να συμμαζευτούν και να μάθουν να συμπεριφέρονται εφεξής ως πνευματικοί πατέρες και όχι ως πολιτευτές. Σιγά μη δεν διαφοροποιηθούν οι διατάξεις των μνημονίων εξαιτίας της παρέμβασης της Εκκλησίας της Ελλάδος.!!!

Θα μας υποχρεώσει ειλικρινά όποιος μας δώσει πληροφορίες ποιου ήταν η ιδέα το επικοινωνιακού τρικ με τις Βρυξέλλες. Του ιδίου του Αρχιεπισκόπου, της σκιάς του - τουτέστιν του Θεοφιλέστατου επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου - ή κάποιου αλλου μεγαλοφάνταστου επικοινωνιακού Συνοδικού Μητροπολίτη.

Παρατίθεται στη συνέχεια η επιστολή του Σεβασμιότατου Κορίνθου Διονυσίου για τα υποσιτιζόμενα παιδιά.

******

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

========

Προς

τους εκπαιδευτικούς της πόλεως και του Νομού Κορινθίας.

Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί,

τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, όλοι μας δοκιμαζόμαστε καθημερινά.

Κρίση, ύφεση, έλλειμμα, συνομωσίες και διάφορες νέες έννοιες μπήκαν στο λεξιλόγιό μας, άλλαξαν την καθημερινότητά μας, πτώχευσαν εκτός από τον τόπο και τις οικονομίες μας, προσωρινά ίσως και την ελπίδα μας.

Ό,τι και να συμβαίνει, όπως και να συμβαίνει και για όσο χρόνο και να συμβαίνει, κάποια πράγματα δεν διαπραγματεύονται, δεν αγοράζονται, δεν πωλούνται, δεν νοικιάζονται, δεν δανείζονται και κυρίως δεν «κουρεύονται».

«Haircut» και αναδιάρθρωση στις ψυχές μας και την πίστη μας δεν μπορεί να κάνει κανείς.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο Φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, επιβάλλεται να προστεθεί ακόμη μια δράση, η οποία όμως χρειάζεται και την αρωγή σας. Το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανέχειας σε διάφορα σχολεία της χώρας μας παρατηρήθηκαν (σύμφωνα με τα ΜΜΕ και μαρτυρίες δασκάλων και παιδιών) φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε λιποθυμίες!!! Όμως αυτά τα απαράδεκτα για πολιτισμένους ανθρώπους φαινόμενα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΙΖΑ τους.

Στιγματίζουν την εποχή μας. Ελέγχουν την πίστη μας και επιβάλλεται να τα αντιμετωπίσουμε καίρια, διακριτικά και με αγάπη. Όπως αποδεικνύεται, φύσει και θέσει αρμόδιοι να επισημάνουν αυτά τα φαινόμενα, άξιοι προστάτες των παιδιών μας, «δάσκαλοι» με την πραγματική έννοια του όρου είστε εσείς.

Αυτό που σας ζητώ αυτή τη στιγμή είναι απλό αλλά τόσο πολύτιμο: κάθε κρούσμα, φαινόμενο, ακόμη και υποψία τέτοιας κατάστασης μπορείτε να την αναφέρετε στην Ιερά μας Μητρόπολη και ειδικά στον αρμόδιο για αυτή την δράση ιερέα π. Παύλο Στρούμπα, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίων Γεωργίου - Μακαρίου Κορίνθου, τηλ. 6932 - 743958.

Η Μητρόπολή μας με τη συμπαράστασή σας αλλά και με διακριτικότητα και σεβασμό στο τεράστιο πρόβλημα κάθε τέτοιας οικογένειας, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» μπορεί να προσφέρει, να ενισχύσει και να συνδράμει, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα υλικά εφόδια σε τρόφιμα και ρουχισμό.

Ευελπιστώντας στη αμέριστη συμπαράστασή σας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, που αποτελούν ντροπή για την κοινωνία μας, αναμένοντας την με ευαισθησία ανταπόκρισή σας, προσεύχομαι και εύχομαι όλα αυτά τα τεκταινόμενα να μην οδηγήσουν σε «πτώχευση» την καρδιά μας αφ᾿ ενός και αφ᾿ ετέρου τέτοια γεγονότα να μην επεκταθούν και κρατήσουν για πολύ.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment