Monday, December 19, 2011

ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΝΗΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Αντιπαρήλθα σιωπηρά την άνευ σημασίας “ειρηνική επίσκεψη” του Μακαριότατου κ. Ιερώνυμου στην Εκκλησία της Κύπρου, αλλά δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με την εθνοπρεπή και χριστιανική χειρονομία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος παρέδωσε τέραστιο αριθμό γαλοπούλων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης τροφίμων και ρουχισμού στις υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδας που φροντίζουν τους πένητες αδελφούς μας.


Η πράξη αυτή δεν συνάδει μόνον με το στοιχειώδες χρέος των χριστιανών ποιμένων, αλλά και των απλών πιστών, να στέργουν τους πτωχούς όλων των Εκκλησιών, αλλά και φανερώνουν τον σύνδεσμο της αγάπης που ενώνει τους Ελληνες της Κύπρου και τους Ελληνες της Ελλάδας.


Αυτά να τα δουν όσοι πολεμούν τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της Κύπρου και προσπαθούν να αλλοτριώσουν - με την αρωγή των γνωστών Νεορθοδόξων - τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά και του μαθήματος της Ιστορίας με τη βοήθεια ορισμένων ανθελλήνων Νεοκυπρίων ομογάλακτων του καθεστώτος Χριστόφια.


Εύγε, Μακαριότατε, για την ωραία φιλανθρωπική κίνηση, αλλά σας παρακαλούμε θερμά μαζέψτε τον κ. Φωτίου πριν κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Κύπρος είναι ένα ιθαγενή Γιαγκάζογλου.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή γνα συντάξουμε το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

=============


Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ετοιμάζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, σε εκατοντάδες απόρους και αστέγους της Αθήνας παραδίδοντας σήμερα 800 κιλά γαλοπούλες στο κεντρικό συσσίτιο (Σοφοκλέους & Πειραιώς) της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Ιερώνυμο Πυλιώτη διένειμε στο κεντρικό συσσίτιο, ανθρωπιστική βοήθεια σε ρουχισμό και παιχνίδια σε εκατοντάδες απόρους αστέγους και παιδιά κατά τη διανομή του συσσιτίου.


Ο π. Ιερώνυμος συγκινημένος δήλωσε «βρίσκομαι για δεύτερη φορά στο χώρο αυτό και η εμπειρία με κάνει να νιώθω υπέροχα που βοηθούμε και συμπαραστεκόμαστε στον αδελφό Έλληνα, στον πάσχοντα συνάνθρωπο που πεινά, υποφέρει και δοκιμάζεται.


Δίνουμε το παρόν εδώ σήμερα με την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωστή Δήμτσα και τους συνεργάτες μου και συνεργάτες του, προσφέροντας βοήθεια ανακούφιση σε τόσους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.


Οι στιγμές είναι μοναδικές, θεωρούμε μεγάλη χαρά και μας δίνει αρκετή δύναμη να συνεχίσουμε την υποστήριξη αυτή βλέποντας την ικανοποίηση τόσων συνανθρώπων μας που περιμένουν από εμάς να τους θυμηθούμε τις Άγιες αυτές Ημέρες».


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου απέστειλε επίσης σήμερα στην Αθήνα τρία κοντέινερ με τρόφιμα για τις ανάγκες του έργου της «Αποστολής».


Ακόμη σε διαρκή συνεργασία με την φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα υπάρχει τακτική ενίσχυση μηνιαίως σε τρόφιμα για τη διευκόλυνση των συσσιτίων και τη παροχή καθημερινού φαγητού σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη.


Ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιερώνυμος υποσχέθηκε τη συχνή παρουσία του στα συσσίτια δίπλα σε αυτόν που υποφέρει, δίπλα στους Έλληνες αδελφούς στην Ελλάδα που έχει ανάγκη την βοήθεια με ουσιαστικές πράξεις προσφοράς και αγάπης.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment