Saturday, December 10, 2011

ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΗΘΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΗΘΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Ελπίζω ότι θα έρθει διάψευση της είδησης ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος και ο κ. Βενιζέλος έμειναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία, επειδή ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να παραμείνει σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων που κατέλυσε ο κ. Παπαδήμος και αναζήτησε πιο ντε λουξ ξενοδοχείο.!!!


Αν η είδηση αληθεύει δείχνει ότι ο μεν κ. Παπαδήμος έχει ευαισθησία για την κατάσταση της πατρίδας μας, ενώ ο κ. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ένας πραγματικά ασυνείδητος πολιτικός.


Θα μου πείτε ίσως: Και γιατί εκπλήττεσαι; Πασόκος δεν είναι; Πιθανόν να έχετε δίκαιο, αλλά σκεφτείτε την ασυνειδησία του κ. Βενιζέλου ο οποίος γνώριζε ότι το γεγονός θα διέρρεε στα ΜΜΕ και όμως δεν έδειξε κανένα διασταγμό να ενεργήσει τόσο προκλητικά.


Μας χαραποεί ότι στο συγκεκιμένο θέμα ο κ. Παπαδήμος συμπεριφέρθηκε με σύνεση και αξιοπρέπεια.


Και μόνον αυτό το γεγονός μας αναγκάζει - εκ των πραγμάτων - να δούμε με περισσότερη συμπάθεια τον κ. Παπαδήμο, τον οποίο είδαμε με πολλή καχυποψία - και ίσως όχι άδικα - εξαιτίας των συνθηκών που ανέλαβε την πρωθυπουργία αλλά και ορισμένων άλλων γεγονότων που τον αφορούν.


Οσο για το κ. Βενιζέλο απέδειξε - για μια ακόμη φορά στην πράξη - ότι είναι Πασόκος μέχρι το κόκκαλο. Πασόκος της Εκάλης του Ανδρέα “Ηρόστρατου” Παπανδρέου. “Εξεστιν Κλαζομενίοις (γράφε Πασόκοις) ασχημονείν”.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

==============


Σε ξεχωριστά ξενοδοχεία έμειναν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση. Η είδηση από μόνη της δεν λέει και κάτι το σπουδαίο, αλλά το παρασκήνιο που υπήρξε από αυτό το ταξίδι στις Βρυξέλλες για την σύνοδο κορυφής. Ο Λουκάς Παπαδήμος, σκεπτόμενος σεμνά και ταπεινά, αποφάσισε να μείνει στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ. Ένα αξιοπρεπές, αλλά όχι ακριβό ξενοδοχείο.


Κάλεσε λοιπόν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδέχτηκε την πρόσκληση του και πήγε να μείνει εκεί. Μόλις όμως έφτασε στο ξενοδοχείο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται πως δεν ικανοποιήθηκε από τις…ανέσεις που προσέφερε το πεντάστερο αυτό ξενοδοχείο, και αποχώρησε για πιο…λουξ καταστάσεις, και φυσικά πιο ακριβό.


Εννοείται πως τα έξοδα του ταξιδιού, της διαμονής τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ας μην το ξεχνάμε. Έτσι πήρε τις βαλίτσες του και πήγε στο Κόνραντ, εκεί που έμενε πάντα η ελληνική αποστολή, κατά την διάρκεια ταξιδιών στις Βρυξέλες.


Ακριβά τα γούστα του αντιπροέδρου, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό, που φαίνεται να υπολογίζει τους κόπους των Ελλήνων πολιτών.



ΠΗΓΗ:


Τρομακτικό,


briefingnews.gr

No comments:

Post a Comment