Friday, December 16, 2011

Ο κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Ο κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμαστε ότι ο ευλαβής και παραδοσιακός κορυφαίος θεολόγος κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο για μια σειρά διαλέξεων.

Ηδη έδωσε συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Λεμεσού με θέμα την Ενσάρκωση και τις προυποθέσεις να γεννηθεί μέσα μας ο Χριστός, ενώ απόψε Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ώρα 19.00 θα μιλήσει με θέμα “Τα Χριστούγεννα η αφετηρία της εν Χριστώ ζωής” στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.

Αύριο ο κ. Τσελεγγίδης θα μιλήσει με θέμα το Filioque σύμφωνα με τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στην αίθουσα του ΠΑΧΟΚ (Παγκύπριο Χριστιανικό Κίνημα ο Αγιος Νίκων ο Μετανοείτε”), που βρίσκεται στην Λακατάμεια - Αρχάγγελο απέναντι στο Λύκειο του Ευαγγελιστού Μάρκου στις 19.00.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον γραμματέα του ΠΑΧΟΚ Τηλ. 00357 - 96439143.

Ο κ. Τσελεγγίδης είναι ένας διαπρεπής Καθηγητής της Ορθοδόξου Εκκλησίας με πανορθόδοξο κύρος και άνθρωπος σεμνός με βαθειά πίστη και ευσέβεια.

Μακάρι όλοι οι Ακαδημιακοί θεολόγοι να είχαν το ήθος, το ομολογιακό φρόνημα και την πατερική Θεολογική κατάρτιση του κ. Τσελεγγίδη.

Σε όσους συνετέλεσαν στη μετάβαση του κ. Τσελεγγίδη στην Κύπρο απονέμουμε τον δίκαιο έπαινο.

Μακάρι αυτού του είδους οι θεολόγοι να κατηχούν τον λαό του Θεού και όχι οι Οικουμενιστές και οι κάθε λογής οι Νεωτεριστές.

6 comments:

  1. Ευχαριστούμε τον Θεό που μας χάρησε τέτοιο ανάστημα!Μόλις τελείωσε και η δεύτερη ομιλία του στην Λευκωσία!Στην αίθουσα της Ι.Μ.Λεμεσού ακούσαμε τοις προϋποθέσεις της αγιοπνευματικής ζωής με σκοπό να ζήσουμε τα προσωπικά μας "Χριστούγεννα"!Ο πιστός λαός παρακολουθούσε με αρκετό ενδιαφέρον!30 λεπτά ήταν η ομιλία και 1.30 ώρα διάλογος,με το πολυπληθές ακροατήριο!Κληρικοί της Λεμεσού έκαναν αξιόλογες ερωτήσεις και άναψε η συζήτηση!Κάτι ανάλογο έγινε και στην Λευκωσία στην αίθουσα του ΠΑ.Χ.Ο.Κ.!Ωφεληθήκαμε πνευματικά και οπλιστήκαμε απόψε με μπόλικα βέλη στην φαρέτρα μας κατά του δόλιου Παπισμού-Οικουμενισμού!Όντως ο κ.Τσελεγγίδης είναι κορυφαίος καθηγητής!

    ReplyDelete
  2. Πολύ χαρήκαμε Παναή για την επιτυχία της επίσκεψης του κ. Τσελεγγίδη και την μαζική προσέλευση κλήρου και λαού για να ωφεληθούν από την παρουσία του διακεκριμενου ομιλητή

    ReplyDelete
  3. Δόξα τω Θεώ,είχαμε και την πολύτιμη στήριξη της Ι.Μ.Λεμεσού!Με ευλογία του γέροντα Αθανασίου Λεμεσού μας παραχωρήθηκε η αίθουσα και με τις συχνές ανακοινώσεις απο τον ραδιοσταθμό ελέω του πατρός Φιλοθέου υπήρξε αθρόα προσέλευση!Ο Θεός να χαρίζει χρόνια στους ποιμένες μας και να κόβει απο μάς...Επίσης σήμερα η αγάπη του μητροπολίτη μας Αθανασίου για την εχθεσινή επιτυχούσα ομιλία, του εν λόγο καθηγητού,παράθεσε γεύμα πλουσιοπάροχω στους φιλοξενούμενους του!Το γεύμα περιελάμβανε φασολάκι,πατάτες του φούρνου και θεσπέσιες σουπίες!!!Δυστηχώς ο μάγειρας της Μητρόπολης είναι πολύ σπουδαίος και αυτό δεν συνάδει με το Αγιορείτικο ασκητικό πνεύμα που μας διακατέχει εμάς τους Λεμεσιανούς!Όμως η φτώχεια θέλει και καλοπέραση όπως λέει και ο λαός μας.

    ReplyDelete
  4. Μμμ! Ωστε όποιος υψηλός επισκέπτης περάει από τη Μητρόπολη Λεμεσού καλόν είναι να δοκιμάει τα νηστήσιμα εδέσματα του μάγειρα της Μητρόπολης!

    ReplyDelete
  5. Επιβάλετε κύριε Τελεβάντε μου!!!Φτάνει να μην κάνει το λάθος και αντί στην Μητρόπολη Λεμεσού πάει στην Μητρόπολη Πάφου και πάθει όπως τον καϋμένο φοιτητή που αντί για εδέσματα "έφαγε"της χρονιάς του...

    ReplyDelete