Thursday, December 8, 2011

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΙΤΣΒΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΑΒΒΑ


ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΙΤΣΒΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΑΒΒΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Οι προσευχές όλων των πιστών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής συνοδεύουν τον Σεβασμιότατο Πιτσβούργου κ. Σάββα στη νέα θέση που τον κάλεσε ο Θεός να διακονήσει τη σωτηρία του ανθρώπου.


Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Σεβασμιότατος υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να πλησιάσει τους καλοπροαίρετους ανθρώπους που βρίσκονται μακρυά από την Εκκλησία.


Παράλληλα υπεσχέθη ότι θα αναπτύξει μια ανθρώπινη προσωπική σχέση με όλες τις κοινότητες της επισκοπής του.


Αυτές ακριβώς είναι οι προσδοκίες όλων μας από τον Σεβασμιότατο και ελπίζουμε ότι ο Αγιος Θεός και ο Αγιος Σάββας θα τον ενισχύουν στο έργο του.


Πολλοί είναι οι τομείς που καλείται ο νέος Μητροπολίτης Πιτσβούργου να μαρτυρήσει την αλήθεια σε μια τόσο βαθιά εκκοσμικευμένη Εκκλησία, όπως είναι η Εκκλησία της Αμερικής.


Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα αγκαλιάσει με στοργή την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης, που βρίσκεται στα όρια της Μητροπόλεως του, θα φροντίσει να συγκροτηθούν και άλλα - κοινόβια ανδρώα και γυναικεία - στην περιφέρειά του και θα αγωνιστεί η Εκκλησία της Αμερικής να κινηθεί σε ορθόδοξη τροχιά σε όλους τους τομείς.


Η κληρονομιά των αείμνηστων Μεταξάκη, Αθηναγόρα και Ιάκωβου είναι βαριά και καταθλιπτική στην Εκκλησία μας και ελπίζουμε ότι ο Σεβασμιότατος Πιτσβούργου θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αντιστραφεί το σημερινό δυσμενές κλίμα.


Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ που μας έδωσε ην αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΛΑΜΠΡΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΒΟΥΡΓΟΥ ΣΑΒΒΑ


Του Νίκου Παπαχρήστου

=======================

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος (3μ.μ. τοπ.ώρα), η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πιτσβούργου Σάββα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πίτσμπουργκ. Παρέστησαν επίσης, ο προκάτοχος του κ. Σάββα, πρώην Πιτσβούργου Μάξιμος, Ορθόδοξοι Ιεράρχες, κληρικοί και πλήθος πιστών.


Στην ομιλία του μίλησε με θερμά λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα και το σημαντικό έργο του προκατόχου του, κ. Μαξίμου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως, καθόλο το διάστημα της χηρείας της, Μητροπολίτη Ντιτρόιτ Νικόλαο.


Ο Μητροπολίτης Σάββας, δεινός χρήστης των νέων τεχνολογιών, αναφέρθηκε στη σημασία της αξιοποίησής τους για τη διάδοση του ευαγγελικού μηνύματος παντού και την προσέγγιση κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως.


«Όπως ο Αποστολος Παύλος πήγε στην αγορά έτσι και εμείς πρέπει να συναντήσουμε τους πιστούς όπου και αν βρίσκονται», τόνισε ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου και είπε ότι έχει φίλους στο facebook από την Αυστραλία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και άλλες χώρες.


Έσπευσε μάλιστα να χαιρετήσει τους ηλεκτρονικούς φίλους του και όλους όσοι παρακολουθούσαν την ενθρόνισή του μέσω διαδικτύου.


«Ο ανοιχτόμυαλος διάλογος είναι ότι χρειάζεται η εποχή μας», είπε ο Μητροπολίτης Σάββας για να σημειώσει ότι «Η τεχνολογία είναι σημαντική αλλά όχι όσο η προσωπική επαφή».


Ο νέος Ιεράρχης, όπως είπε προς τους πιστούς, σκοπεύει να επισκεφθεί όλες τις ενορίες της επαρχίας του οικοδομώντας μια σχέση επικοινωνίας με το ποίμνιο.


Υπενθυμίζεται ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου εξέλεξε τον κ. Σάββα ως Μητροπολίτη Πιτσβούργου, σε διαδοχή του Μητροπολίτη Μαξίμου, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους την 1η Σεπτεμβρίου.




ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment