Sunday, March 25, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ- ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΩΦ, GPS ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

___________


Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, GPS για τον παράδεισο, Δεν υπάρχει δευτέρα ευκαιρία αλλά Δευτέρα Παρουσία, Αθήνα 2012, σσ. 248.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον π. Ιωάννη Κωστώφ - άξιο πνευματικό τέκνο του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου - για οκνηρία. Είναι άνθρωπος του καθήκοντος, της σκληρής δουλειάς, της σοβαρότητας και της ευθύνης που τον διακρίνουν.


Χιλιάδες όσοι προστρέχουν στο πετραχήλι του, αλλά και ογκώδης η απολογητική δουλειά του μόχθου του.


Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό ο π. Ιωάννης αποφάσισε αυτούς τους θησαυρούς της Απολογητικής που αποδελτίωνε για δεκαετίες να τους δώσει στη δημοσιότητα με σειρά εκδόσεων που πραγματοποιεί.


Στην παρούσα έκδοση ο π. Ιωάννης δείχνει τον οδηγό πλοήγησης προς τη Βασιλεία των Ουρανών με οδηγό τους Αγίους Πατέρες (Δόξα τω Αγίω Θεώ! ο π. Ιωάννης Κωστώφ δεν είναι ούτε εξ αποστάσεως οπαδός της “μεταπατερικής” θεολογίας).


Εκτός από θεολόγος ο π. Ιωάννης Κωστώφ είναι και φυσικός και έτσι έχει τη δυνατότητα να παρακουλουθεί τα επιτεύγματα της επιστήμης και να χρησιμοποιεί τις επιστημονικές γνώσεις του για το απολογητικό του έργο.


Μαθαίνουμε λοιπόν από το βιβλίο - (όσοι τουλάχιστον το αγνοούσαμε) τι είναι το GPS (Global positioning system), δηλαδή σύστημα καθορισμού θέσεως, που μας βοηθά να πλοηγηθούμε προς τη Βασιλεία των Ουρανών, για την οποία ο π. Ιωάννης μας προειδοποιεί ότι δεν παρέχεται δεύτερη ευκαιρία.


Ας ενωτισθούμε τις συμβουλές του σεβαστού μας π. Ιωάννη πολλώ μάλλον επειδή δεν αυτοσχεδιάζει, αλλά - με οδηγό τους Αγίους της Εκκλησίας μας - προάγει ημάς στον πνευματικό αγώνα που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών.


Σεμνή και λιτή έκδοση, ευανάγνωστη σε στρωτή δημοτική γλώσσα.


Πολύ ωφέλιμο βιβλίο, με πολύ χρήσιμο υλικό.


No comments:

Post a Comment