Friday, March 23, 2012

ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)


ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)*

Του Παναγιώτη Τελενβάντου
==========

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος είναι πανορθοδόξως γνωστός ως κληρικός, που έχει κατασκανδαλίσει τους πιστούς αλλά και τους Ιεράρχες, με την απαράδεκτη στάση του για πολλά θέματα.

Ο ΑΝΕΚΔΙHΓΗΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)
_____________

Εξίσου γνωστός ως άνθρωπος των παρασκηνίων τυγχάνει ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ (Παπανικολάου) - κυριολεκτικά η σκιά του Αρχιεπισκόπου - που τον συνόδευσε μάλιστα στο ταξίδι του στο Φανάρι.

Ο Θεοφιλέστατος Διαυλείας είναι αυτό που οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν “bad news.”

Σε νεαρότατη ηλικία και με μόνο προσόν τις διασυνδέσεις του με την κοσμική εξουσία και μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ, ο Θεοφιλέστατος είναι σήμερα ο εξ απορρήτων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, όπως υπήρξε - με την ίδια ευκολία - αυλικός του αλήστου μνήμης Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ;
___________

Η εφημερίδα της Καλάματας “Ελευθερία” απεκάλυψε μυστική συνάντηση του Θεοφιλέστατου στην Καλαμάτα. Σκοπός της; “Να συμφιλιώσει τον Μεσσηνίας με τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο”, όπως λέγει το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας.

Διερωτόμαστε: Γιατί άραγε χρειαζόταν να γίνει συνάντηση στην Καλαμάτα, αφού ο Μεσσηνίας - ως καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών - βρίσκεται συνεχώς στην πρωτεύουσα;

Ακολούθως καλόν είναι να μάθουμε γιατί κρατήθηκε μυστική (και από τη Σύνοδο άραγε;) η συνάντηση.

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
________

Τρίτον να πούμε ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Μεσσηνίας για να χρειαστεί να διευθετηθεί.

Τέταρτον ότι προηγήθηκε προσχηματικό ταξίδι του Μεσσηνίας στο Φανάρι όπου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως έδωσε εύσημα Ορθοδοξίας στον Σεβασμιότατο.!!!

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΤΕΛΙΣΤΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ
__________

Είναι σαφές ότι η παραίτηση του Μεσσηνίας από τις Συνοδικές επιτροπές έγινε για να ανακληθεί με τρόπο που να φανεί ότι η Ιεραρχία ικετεύει τον καθαιρετέο αλλοτριοεπίσκοπο της Καλαμάτας να επιστρέψει στις επιτροπές από τις οποίες παραιτήθηκε.

Να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια εικονική σύγκρουση μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Μεσσηνίας μεθοδεύτηκε όταν ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πατριάρχης έστησαν θέατρο διαφωνίας εξαιτίας της παρέμβασης του Μεσσηνίας στο θέμα του Μπεζενίτη, την ώρα που ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε, τον Μεσσηνίας κ. Σαββάτο να μπεκροπίνει στα Οινόφυτα με τον Μακαριότατο.

ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ;
_____________

Ελπίζουμε ότι οι Αγιοι συνοδικοί έχουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να βάλουν στη θέση τους την “τριανδρία” Ιερωνύμου, Μεσσηνίας και Διαυλείας και να μη δεχτούν να εξευτελιστούν - για μια ακόμη φορά - από το δίδυμο Ιερωνύμου και Μεσσηνίας και την Χριστοδουλική απόφυση που ακούεται στο όνομα Θεοφιλέστατος Διαυλείας Γαβριήλ, που δεν είναι παρά μόνιμος θαμώνας του ΠΣΕ, εξ απορρήτων του ΠΑΣΟΚ και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και προσωπικός φίλος του Μεσσηνίας.

“BAD NEWS” Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
__________

Προσοχή, λοιπόν, από τον Θεοφιλέστατο Διαυλείας.!

Είναι φανερόν, όχι μόνον ότι τον προωθεί ο Αρχιεπίσκοπος ως διάδοχό του, αλλά και ότι έχει ευρύτατη υποστήριξη μεταξύ των Χριστοδουλικών και πολλών άλλων ιεραρχών και παραγόντων.

“Bad news” ο Θεοφιλέστατος και μέλος του τριγώνου της εξουσίας στην Εκκλησία.


*Με πληροφορίες από την Εφημερίδα Ελευθερία Καλαμάτας και τον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ.

No comments:

Post a Comment