Sunday, March 25, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ- ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΙΕΡΩΝ ΝΗΠΤΙΚΩΝ, ΤΟΜΟΣ Β΄


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

_________


Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών, Διά πόνων και επιμελείας των αδελφών του Ιερού Κοινοβιου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρα, Τόμος Β΄, Εκδοσις α΄, Αρκαδία 2011, σσ. 683.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Υπάρχει η Ελλαδα που μας πληγώνει, αλλά υπάρχει και η Ελλάδα της δόξας, της προκοπής και της ελπίδας.


Μια εξαιρετική δουλειά γίνεται από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μπούρα Αρκαδίας.


Οι πιο πολύτιμοι θησαυροί της ασκητικής μας Γραμματείας “Η φιλοκαλία των ιερών Νηπτικών της Εκκλησίας μας” εκδίδονται από την Ιερά Μονή Θεοτόκου Μπούρας Αρκαδίας σε έκδοση εξαιρετικής εκτυπωτικής καλαισθησίας - έργο των αδελφών της Μονής - με πολύ προσεγμένη μεταγλώττιση των κειμένων στη Δημοτική.


Το αρχαίο κείμενο παρατίθεται στη μια στήλη, η οποία συνοδεύεται από τη μετάφραση στην άλλη.


Το όλο έργο αποτελεί διακόνημα των αδελφών της Μονής που δικαιούνται να καχούνται εν Κυρίω ότι προσφέρουν με τον πιο υπεύθυνο τρόπο στην Εκκλησία ένα απο τα βασικά έργα της Ορθόδοξης πίστης και στο πρωτότυπο και σε μετάφραση.


Ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτού του είδους την έκδοση που περιλαμβάνει και το πρωτότυπο και τη μετάφραση, ενώ το έργο έχει επιμεληθεί θεολογικά ο διαπρεπής καθηγητής της Δογματικής, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης.


Εκθύμως συνιστούμε το βιβλίο που αποτελεί τον Β΄ τόμο της μεγαλειώδους προσπάθειας να μεταφραστεί και να εκδοθεί ολόκληρη η Φιλοκαλία.


Εκδοτικός άθλος και πολύτιμος θησαυρός για κάθε βιβλιοθήκη, μόνιμο εντρύφημα κάθε ευλαβούς ψυχής αποτελεί αυτή η υπέροχη από κάθε άποψη έκδοση.

No comments:

Post a Comment