Saturday, March 24, 2012

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΙΜΑΜΗ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ




Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΙΜΑΜΗ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Πολύ ωραία αυτά που λέγει το ιστολόγιο “Χριστιανική βιβλιογραφία” αναφορικά με την εκδίωξη των ιερέων από τα σχολεία με την παράλληλη πρόσκληση προς ιμάμη για να διδάξει τα παιδιά μας το Ισλάμ!!!

Να συμπληρώσουμε μόνον το “ονοματάκι” του προισταμένου του θεολόγου που έδωσε την άδεια για να προσκληθεί ο ιμάμης να διδάξει τα παιδιά μας που δεν είναι άλλος από τον κ. Αγγελο Βαλλιανάτο, Σχολικό Σύμβουλο του μαθήματος των θρησκευτικών, γνωστό Αγουριδικό και Νεορθόδοξο θεολόγο της κλίκας της “Σύναξης” και εκ των εμπίστων του κ. Γιαγκάζογλου.

Το ψάρι - όπως πάντοτε - βρωμά από το κεφάλι. Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Γιαγκάζογλου και ΚΑΙΡΟΣκόποι, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, “Σύναξη” και ο κ. Βαλλιανάτος, συνιστούν το σύμπλεγμα της ανομίας που απο-ορθοδοξοποιεί το μάθημα των θρησκευτικών και αγωνίζεται να απογαλακτίσει την ζωή του έθνους μας και την Παιδεία μας από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Η ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ


Του ιστολογίου "Χριστιανική Βιβλιογραφία"
============

Εδῶ ποὺ φτάσαμε δὲν μποροῦμε νὰ μιλᾶμε πλέον γιὰ αὐτονόητα. Βυθισμένοι σὲ μιὰ πρωτοφανῆ στὴν ἱστορία Οἰκονομικὴ Κρίση καλοῦμε τὸν Ἰμάμη νὰ διδάξει τὰ παιδιά μας στὸ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ἀποδεικνύουμε δηλαδὴ ἀνάγλυφη τὴν κρίση ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ ποὺ κουβαλᾶμε ὡς κοινωνία. Μιὰ κοινωνία ποὺ ἔχει θεοποιήσει τὴν «ἀντικειμενικότητα» καὶ τὴν «ψευτο-ἀνεκτικότητα» δὲν ἔχει πολὺ μέλλον. Χαροπαλεύει μὲ μύθους.

Ἀλλὰ ἐπιβεβαιώνεται παραλλήλως καὶ κάτι ἄλλο, γνωστὸ ὡς φυσικὸς νόμος: «ἡ φύση δὲν ἀντέχει τὰ κενά». Ὅταν συνεπῶς κλωτσᾶς τὸν παπὰ ἀπὸ τὸ σχολεῖο, ἀνοίγεις διάπλατη τὴν πόρτα γιὰ να μπάσεις «ἀντικειμενικὰ» τὸν Ἰμάμη, τὸν γκουροὺ καὶ κάθε ἄλλο ἀντικειμενικὸ «πλύστη ἐγκεφάλου».



ΠΗΓΗ:

Χριστιανική Βιβλιογραφία

No comments:

Post a Comment