Friday, March 16, 2012

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΘΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ



ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟ


Εκ της Ιεράς Συνόδου

==================



Ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου σε έκτακτη συνεδρία της αναφέρει:


“Η Ιερά Σύνοδος, επίσης, ασχολήθηκε με το θέμα που προέκυψε όσον αφορά την άρνηση των Κατοχικών Δυνάμεων, να επιτρέψουν εις τον Επίσκοπον Καρπασίας, να μεταβή εις τα Κατεχόμενα Εδάφη μας.


Η Ιερά Σύνοδος, ομοφώνως αποφάσισεν, όπως μέχρι άρσεως του απαραδέκτου μέτρου αυτού, ουδέν μέλος αυτής μεταβή εις τα Κατεχόμενα εδάφη μας και προτρέπονται όπως και οι κληρικοί και ο λαός πράξουν το ίδιον.”


Η απάντηση της Ιεραρχίας για εμπάργκο στη μετάβαση στα κατεχόμενα εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς των Τούρκων κατακτητών έναντι του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου ήταν επιβεβλημένη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ΟΛΟΙ οι ιεράρχες μας θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους να μην ξαναπάνε στα κατεχόμενα μέχρις ότου οι κατοχικες δυνάμεις άρουν την αυθαίρετή τους ενέργεια.


Είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι οι κληρικοί θα υπακούσουν στην εντολή της Ιεράς Συνόδου και θα αρνηθούν επίσης να πράξουν το ίδιο.


Απομένει να φανεί αν θα τηρήσουν το εμπάργκο και οι λαικοί.


Αν θα υπάρξουν αφιλότιμοι άνθρωποι, οι οποίοι θα αγνοήσουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και θα ενεργήσουν αντίθετα με τις εντολές της.


Ελπίζουμε πώς όχι.


Ας αποδείξουμε ότι έχουμε λίγο ελληνικό φιλότιμο και ότι δεν θα υπάρξουν παράσπονδοι και Μηδίζοντες.



No comments:

Post a Comment