Wednesday, March 21, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, "ΡΩΜΝΗΟΣ", ΤΕΥΧΗ 2, 3, 4.













ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

______________


"Ρωμνιός", Διμηνιαίο νεανικό Περιοδικό του “Κέντρου ενότητος και προβολής των αξιών μας “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”,

Τεύχος 2, Ιούλιος - Αυγουστος 2011, σσ. 48,

Τεύχος 3 Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2011, σσ. 48, και

Τεύχος 4 Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2011, σσ. 48.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Πρόκειται για εξαιρετική προσπάθεια, μοναδική στο είδος της. Και τα τρία τεύχη του “ΡΩΜΝΙΟΥ” (2,3,4,), Νεανικού περιοδικού του "Κέντρου ενότητος και προβολής των αξιών μας" “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”, είναι μια πολύ ουσιαστική παρουσία στην εκκλησιαστική μας ζωή.


Εκπλήσσει η ανεξάντλητη ποικιλία των θεμάτων, η συμβολή μεγάλου αριθμού συνεργατών που συνδράμουν την προσπάθεια, το άνοιγμα σε πολλούς χώρους και ευρείς ορίζοντες και το μοναδικό ενδιαφέρον που δημιουργούν τα τεύχη στον αναγνώστη να διαβάσει από την αρχή μέχρι το τέλος τα περιοδικά.


Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία άλλων χριστιανικών εκδόσεων, οι οποίες συνήθως έχουν πολλά κείμενα που απευθύνονται ως εκ της φύσεως τους σε λίγους ή που είναι μακροσκελή και πληκτικά, οι καλοί αδελφοί που συντονίζουν την έκδοση του "ΡΩΜΝΙΟΥ", αλλά και του "ΕΡΩ", δουλεύουν με μεράκι, με ικανότητες, με δημιουργικό πνεύμα, με συντονισμό και παράγουν αξιοζήλευτες από κάθε άποψη εκδόσεις.


Τα κείμενα του περιοδικού είναι μονοσέλιδα ή δισέλιδα κατά το πλείστον, είναι εξαιρετικά ευανάγνωστα, μεγάλης εκτυπωτικής καλαισθησίας, τυπωμένα σε χαρτί πολυτελείας, είναι ελκυστικά, προβληματίζουν, άπτονται θεμάτων που όντως απασχολούν του νέους αλλά και τους ώριμους και δίνουν μια μοναδική παρουσία στον ορθόδοξο περιοδικό τύπο της πατρίδας μας.


Οι άγνωστοι καλοί μας φίλοι που εκδίδουν το “ΕΡΩ” και τον “ΡΩΜΝΙΟ” κέρδισαν την αγάπη και το ενδιαφέρον του αναγνωστικού τους κοινού και κατόρθωσαν να θεωρηθούν ως εκδότες περιοδικών εκδόσεων μεγάλων αξιώσεων από την πρώτη τους εμφάνιση.


Εκφράζω τη χαρά μου για την προσέγγιση πολλών θεμάτων που σχετίζονται με το διαδίχτυο που ενδιαφέρει πολύ τους νέους, τη γλώσσα και την αναφορά στον Ελληνισμό πέραν από τα Ελλαδικά σύνορα, τον Πόντο, τη Βόρειο Ηπειρο, την Κύπρο κτλ..


Από τα τρία τεύχη που λάβαμε ξεχωρίζω τόσα πολλά ωραία κείμενα ώστε είναι δύσκολο να παραθέσω έστω και τους τίτλους τους ονομαστικά.


Αυτό και μόνον δείχνει το επίπεδο του περιοδικού και την αξία της έκδοσης.


Εκφράζουμε τη βαθύτατη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη μας για το όλο έργο του “Κέντρου Ενότητος Μελέτης προβολής των αξιών μας” και συνιστούμε θερμά σε όλους να εγγραφούν συνδρομητές στο “ΕΡΩ” και στους νέους να διαβάζουν τον “ΡΩΜΝΙΟ” που αποστέλλεται μάλιστα δωρεάν στους νέους.


1 comment:

  1. Πρόνοια Θεού κυρ Τελεβάντε τους γνώρισα στην Θεσσαλονίκη!Πολύ αξιόλογοι άνθρωποι και οργανωμένοι!Με πολύ αγάπη μου έδωσαν και ποσότητες να στείλουμε στην Κύπρο!!!Ειδικά και κάτι αφίσες του Στρατηγού Μακρυγιάννη και του αγίου Κοσμά του Αιτωλού που κοσμούν το δωμάτιο μου εδω και καιρό!Τους ευχαριστώ πολύ!Και να μην μας ξεχνούν να μας στελνουν υλικό και στο νησί μας!Και να κάνω και μία προταση απο το βήμα αυτό.Αν είναι δυνατόν να κάνουν και μια ημερίδα εδω στην Κύπρο μας να τους γνωρίσει ο κόσμος!!!

    ReplyDelete