Monday, March 26, 2012

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Ο Μακαριότατος Μόσχας κ. Κύριλλος δείχνει ότι δεν χωρατεύει με όσους προσπαθούν με εξεζητημένους νεωτερισμούς και ιερόσυλο φρόνημα να μαγαρίσουν τη θεία λατρεία.


Ακου κακοήθεια! Ντύθηκαν με παρδαλές αμφιέσεις και μάσκες - λες και έχουμε καρναβάλια - και μπήκαν να τραγουδήσουν την ώρα της Θείας λατρείας σε ιερό ναό με τραγούδια μοντέρνου ρυθμού που στρέφονταν εναντίον του Προέδρου Πούτιν και εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Αν ήθελαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Προέδρου της χώρας τους υπάρχουν πλατείες και δρόμοι.


Οχι να μπαίνουν με αυτή την ασέβεια σε ορθόδοξο ναό και να μαγαρίζουν τη θεία λατρεία.!!!


Αν πάλιν έχουν παράπονα με τον Πατριάρχη Ρωσίας ή την Ιερά Σύνοδο θα μπορούσαν να ζητήσουν ακρόαση να συζητήσουν μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.


Οχι να προβαίνουν σ’ αυτή την ιεροσυλία.!!!


Πολύ καλά κάνει ο Μακαριότατος Μόσχας που δείχνει αυστηρή στάση γι’ αυτές τις “προκομμένες”!


Περιττόν να σας πω ότι πρόκειται για φεμινίστριες.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΙΕΡΟΣΥΛΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

===================

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος κατηγόρησε τα μέλη του πανκ συγκροτήματος «Pussy Riot» ότι «εκτελούν το έργο του Σατανά» κι έσπευσε να ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία, χωρίς ίχνος επιείκειας.


«Η καρδιά μου ραγίζει από πίκρα σχετικά με τα άτομα αυτά που θέλουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους «Χριστιανούς Ορθόδοξους» στο θρήσκευμα», τόνισε ο Παναγιότατος, προσθέτοντας πως «αυτού του είδους η ιεροσυλία στην οποία υπέπεσαν [τα μέλη της μπάντας] δεν πρέπει να δικαιολογηθεί, ούτε να μείνει ατιμώρητη».


Ο Πατριάρχης αναφέρεται στη πιο διάσημη συναυλία διαμαρτυρίας των «Pussy Riot», η οποία έλαβε χώρα πριν μερικές εβδομάδες, στις 21 Φεβρουαρίου, όταν πέντε από τα μέλη της μουσικής αυτής κολεκτίβας εισέβαλαν στο καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, τραγουδώντας ένα κομμάτι, εν είδη «μιας πανκ προσευχής», από τη θέση του ποιμνίου. Το τραγούδι, όπως υποστηρίζει το συγκρότημα, καταδικάζει τόσο την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και τον νεοεκλεγέντα Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


«Την στιγμή που εισέβαλαν στο ναό κι έπαιξαν το κομμάτι αυτό, ο Σατανάς γελούσε εις βάρος μας», συμπλήρωσε εύγλωττα ο Παναγιότατος που αρνήθηκε να επέμβει προκειμένου να αφεθούν δυο από τα μέλη του συγκροτήματος από τη φυλακή όπου κρατούνται ακόμη. Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόκιν διαμαρτύρονται για τις συνθήκες της σύλληψής τους, η οποία θα τις κρατήσει πίσω από τα σίδερα μέχρι την ακρόαση τους, τον Απρίλιο. Για το λόγο αυτό τα δύο μέλη, που είναι μητέρες μικρών παιδιών, θα κάνουν απεργία πείνας μέχρι να αφεθούν ελεύθερες. Εάν οι δυο μουσικοί κριθούν ένοχες, κινδυνεύουν με έως 7 χρόνια φυλάκισης.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”,


Το Βήμα


No comments:

Post a Comment