Wednesday, March 21, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος βρίσκεται στο Φανάρι όπου και δηλώνει τη χαρά του επειδή βρίσκεται με τον “Πατριάρχη μας”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλά εναντίον του εθνοφυλετισμού την ώρα που τον βραβεύει Ρωσικό Ιδρυμα.

Δύσκολα μπορεί κάποιος να αποσυνδέσει αυτά τα γεγονότα από την επικείμενη “ειρηνική επίσκεψη” του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Ρωσία.

Φαίνεται ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της μετάβασης του Μακαριότατου στην Κωνσταντινούπολη και όχι η ανεθέρμανση των σχέσεων των δύο Προκαθημένων εξαιτίας της Ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Γέροντα Εφραίμ.

Είναι σημαντικό ότι ο Μακαριότατος Κύπρου παρόλον ότι δεν φείδεται λόγων αγάπης και τιμής προς τον Ρωσικό λαό και τους Ρώσους ηγέτες που στηρίζουν τον εθνικό αγώνα της Κύπρου, δεν διστάζει να πει την ώρα που τον παρασημοφορεί ο Ρώσος ηγέτης ότι “αν σήμερα υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα στις σχέσεις των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών, τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που προβάλλουν πρώτον την εθνικότητα της τοπικής τους Εκκλησίας και κατά δεύτερον λόγο τη χριστιανική τους ταυτότητα».

Φαίνεται ότι οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου και Ελλάδας - ο καθένας με τον τρόπο του - δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο την ώρα που ο Μακαριότατος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ετοιμάζεται για την “ειρηνική” του επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας.

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****

ΡΩΣΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ
========

Με το Ανώτερο Δημόσιο Βραβείο Τιμής, το παράσημο «Υπερηφάνεια της Ρωσίας», τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σήμερα το πρωί, από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Υπερηφάνεια της Πατρίδος» κ. Νικολάϊ Αντόνσκι. Η παρασημοφόρηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια λιτής τελετής στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Αντόνσκι είναι διακεκριμένος στρατιωτικός με μεγάλη προσφορά στην Ρωσία και με πάρα πολλες ανδραγαθίες στο ενεργητικό του.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος τόνισε στην συνέχεια ότι «η αγάπη του Θεού μας κατέστησε Ποιμένες δια να ποιμαίνουμε τον περιούσιο λαό του, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, φύλου. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια οφείλομε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, καθοδηγώντας το χριστεπώνυμο πλήρωμά μας στο δρόμο που χάραξε και βάδισε πρώτος ο Σωτήρας Χριστός, που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών».

«Οι δεσμοί τού πνεύματος είναι πολύ πιο ισχυροί από τους δεσμούς τού αίματος και δια τούτο ποτέ δεν περιορίστηκα μέσα στα όρια τής Κυπριακής Εκκλησίας. Αλλά ως πυξίδα και γνώμονα όλων των ενεργειών μου και της προσφοράς μου είχα το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων, των όπου Γης ορθοδόξων πιστών», υπογράμμισε.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε με έμφαση ότι «εάν σήμερα υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα στις σχέσεις των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών, τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που προβάλλουν πρώτον την εθνικότητα της τοπικής τους Εκκλησίας και κατά δεύτερον λόγο τη χριστιανική τους ταυτότητα».

«Ολοκληρώνοντας, εύχομαι από μέσης καρδίας, όπως ο Πανάγαθος Κύριος, Σας στηρίζει και σας χαρίζει υγεία, έτη πλείστα, και ευόδωση των ευγενικών Σας στόχων», τόνισε για να παρακαλέσει ακολούθως όπως «διαβιβάσετε προς τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας σας τις ευχαριστίες μας αλλά και του κυπριακού λαού για την συνεχή υποστήριξη της μεγάλης χώρας σας προς το εθνικό θέμα που αντιμετωπίζει ο λαός μας».


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment