Sunday, March 25, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - Κ. ΚΟΚΚΙΝΟΦΤΑ, ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ 11


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

_______


Πηγές της Ιστορίας της Ιεράς Μονής Κύκκου 11, Κωστή Κοκκινόφτα, Η Μονή Κύκκου στο αρχείο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου (1634-1878), Κέντρο Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου, Λευκωσία 2011, σσ. 498.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Μεγαλειώδης τόμος 500 σχεδόν σελίδων από τα χέρια του ακάματου ερευνητή της Ιστορίας της Ιεράς Μονής Κύκκου - και όχι μόνον - κ. Κωστή Κοκκινόφτα, αποτελεί η παρούσα λίαν καλαίσθητη έκδοση.


Περιέχει συστηματική ερευνητική δουλειά που αφορά την Ιστορία της Ιεράς Μονής Κύκκου την περίοδο 1634 - 1878 και αποτελεί το 11ον τόμο των εκδόσεων “Πηγές της Ιστορίας της Ιεράς Μονής Κύκκου”.


Πίνακες των Οικουμενικών Πατριαρχών, των Αρχιεπισκόπων Κύπρου και των Ηγουμένων της Ιεράς Μονής Κύκκου, γλωσσάρι, αρχειακές πηγές, εκτενής βιβλιογραφία, ευρετήριο θεμάτων και ονομάτων και φωτογραφίες εγγράφων παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου.


Καρπός μεγάλου ερευνητικού μόχθου και εκδοτικής φροντίδας αποτελεί η έκδοση του πολυγραφότατου κ. Κωστή Κοκκινόφτα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της σπουδαίας δουλειάς που επιτελείται στο Κέντρο Ερευνών της Ιεράς Μονής Κύκκου.

No comments:

Post a Comment