Friday, December 28, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας υπέγραψαν μια σπουδαία επιστολή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που συνομολόγησαν οι εθνοπροδότες Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς και τώρα θα έρθει στην Βουλή για επικυρωση.

Συγχαίρουμε υικά και θερμά τους αρχιερείς της Μακεδονίας για τον πατριωτισμό τους, αλλά και για την αποφασιστικότητά τους να σταθούν στις επάλξεις του χρέους.

Ήδη άλλοι τέσσερις Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας (Χίου, Πατρών, Καλαβρύτων και Κερκύρας) δήλωσαν ότι συνυπογράφουν την επιστολή των 22 Μητροπολιτών.

Ευχής έργον είναι όλοι οι Μητροπολίτες της Ελληνικής επικράτειας, να υπογράψουν την πατριωτική επιστολή, για να ασκηθεί πίεση στους βουλευτές για να μην επικυρώσουν την προδοτική Συμφωνία. 

Επιπλέον για να αναθαρρήσουν οι πιστοί ότι οι πνευματικοί τους πατέρες προμαχούν για τα δίκαια του έθνους μας.

Δεν αναφέρομαι μόνον στους 80 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και στους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Αν εκατό περίπου Μητροπολίτες υπογράψουν την σπουδαία αυτή πατριωτική επιστολή οι πιστοί θα αναθαρρήσουν και οι βουλευτές που είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας θα νοιώσουν ισχυρή πίεση να επανεξετάσουν την εθνομειοδοτική στάση τους.

Βεβαίως, από την επιστολή, θα λείπει οπωσδήποτε η υπογραφή του -διά τας πολλάς και φρικτάς ημών αμαρτίας- Αρχιεπισκόπου της αισχύνης. 

Αυτό, όμως, θα ενισχύσει το κύρος της επιστολής δεδομένης της πλήρης απαξίωσης του Μακαριώτατου κ. Ιερώνυμου στην συνείδηση των Πανελλήνων.

Είναι απολύτως επιβεβλημένο να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός, ώστε να μην επικυρωθεί η Συμφωνία του αίσχους, επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο -σχεδόν αδύνατο- να ακυρωθεί ή να αναθεωρηθεί μια διεθνής Συμφωνία.

No comments:

Post a Comment