Friday, December 21, 2018

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΡΕΣΒΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΠΡΕΣΒΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”: 

“Ο Ρώσος Πρέσβης κ. Αντρέι Μασλόβ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Εκκλησία με την παραχώρηση αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη σχισματική εκκλησία της Ουκρανίας, αλλά και για μια ενδεχόμενη αντίδραση από τη Μόσχα.

Ο Ρώσος Πρέσβης τόνισε πως το ζήτημα δεν συζητήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν, ενώ έκανε γνωστό πως η Ρωσία παρακολουθεί στενά το θέμα χωρίς να παρεμβαίνει.

«Μας ανησυχούν πρωτίστως οι συνέπειες των διεκκλησιαστικών εντάσεων», επισήμανε o κ. Μασλόβ αλλά υπογράμμισε πως "η ανάμιξη της πολιτείας στα θρησκευτικά οδηγεί στην όξυνση της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης στην Ουκρανία και περιπλέκει τη διευθέτησή της.”

Ε αλλοίμονον! 

Αν είναι ποτέ δυνατόν να γίνει πιστευτό ότι η Ρωσσία επεμβαίνει σε εκκλησιαστικά θέματα και δη στην Ουκρανία. Θα ήταν μια αισχρή συκοφαντία σε βάρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

Εξίσου αισχρή συκοφαντία θα ήταν ο ισχυρισμός ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαική Ένωση επεμβαίνουν στα εκκλησιαστικά πράγματα στην Ουκρανία και ότι βρίσκονται πίσω από την διαμάχη για την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

Δεν μας παρατάτε λέμε εμείς, κ. πρέσβυ μας.

Δεν φτάνει που κάνετε ότι κάνετε και η ενότητα της Ορθοδοξίας κινδυνεύει να γίνει σμπαράλια, μας δουλεύετε από πάνω ότι οι ΗΠΑ, η Ευρωπαική Ένωση και η Ρωσσική Ομοσπονδία δεν βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Από την πρώτη μέρα που πληροφορήθηκα τις διεργασίες για το Ουκρανικό επεσήμανα ότι η χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία είναι 100% γεωστρατηγικό θέμα. 

Μήλον της έριδος είναι ο έλεγχος της Ουκρανίας είτε από την Ρωσσία, είτε από την Δύση. 

Επεσήμανα, μάλιστα, στους αντιοικουμενιστές συναγωνιστές μου, ότι εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά να ανακατευτούμε στα γεωστρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ, της Ευρωπαικής Ένωσης και της Ρωσσίας.

Αποκλειστικό μέλημά μας, ανέφερα κατ’ επανάληψη, είναι να πολεμούμε την παναίρεση του Οικουμενισμού και να συντελούμε στην διατήρηση της ενότητας της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment