Friday, December 21, 2018

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ, π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ, ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΑ ΣΑΛΠΙΣΜΑΤΑ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ
_________

π. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού, Ποιμαντικά σαλπίσματα, εκδ. «Ορθόδοξος κυψέλη», Θεσσαλονίκη 2018, σσ. 48.

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
======

Το παρόν βιβλίο αποτελεί καρπό της αγωνίας του αιδεσιμολογιώτατου συγγραφέα για τα γεγονότα των ημερών μας, όπου «κλονίζονται τα πάντα, εσωτερικά και εξωτερικά». Ο συγγραφέας προσπαθεί  να εμπνεύσει στους αναγνώστες του «φρόνημα υψηλό και ακατάβλητο για να συνεχίζεται ο εν Χριστώ αγώνας του εκκλησιαστικού πληρώματος που επιμένει να ζει και να πορεύεται στα ίχνη των Αγίων Πατέρων μας». 

Το βιβλίο περιλαμβάνει, εκτός από τον Πρόλογο και έξι κεφαλαια:  
1.) Αρκεί ο ενθουσιασμός για την είσοδο στην ιερωσύνη; 
2.) Για να μην παραλανώνται οι συνεπείς Ορθόδοξοι, 
3.) Ποιαν Ελλάδα αποδέχονται οι Δυτικοί και Δυτικόφρονες; 
4.) Οι Άγιοί μας αποκρούουν τις αιρέσεις, 
5.) Πώς βιώνει ένας Ορθόδοξος την Παράδοση της Εκκλησίας του;, και 
6.) Η Λατρεία μας γεννά τον λαϊκό πολιτισμό μας. 

Από τα πιο πάνω επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο δ΄κεφάλαιο, που αναφέρεται στη στάση των Αγίων έναντι των αιρετικών. Όπως τονίζει ο π. Γεώργιος, αφορμώμενος από μια προτροπή του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά επισκόπου Συμφερουπόλεως προς τους πιστούς να μη συναναστρέφονται με τους αιρετικούς, «δεν υπάρχει Άγιός μας, παλαιότερος και νεώτερος, που να μην προφυλάσσει το Ορθόδοξο πλήρωμα από τη θανατηφόρο απειλή της αιρετικής πλάνης». 

Κάνει εντύπωση η εξήγηση που έδωσε στην παρατήρηση αυτή του Αγίου οικουμενιστής των καιρών μας. Ο λαμπρός αυτός θεολόγος (διαστρεβλώνοντας τους λόγους του Αγίου) διακρίνει τους αιρετικούς σε δύο ομάδες!!! 

1.) Τους διαχρονικά καταδεδικασμένους από την Εκκλησία Παπικούς και όλη την κακόδοξη προτεσταντική συμμόρια που στεγάζεται στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησίων». Όλοι αυτοί, κατά τον οικουμενιστή θεολόγο, παρά τη σωρεία των κακοδιδασκαλιών τους ΔΕΝ είναι αιρετικοί αλλά αποτελούν «αδελφές καί πλήρεις Εκκλησίες» κι οι ηγέτες τους είναι «αδελφοί εν Χριστώ και κανονικοί επίσκοποι»!!! 

2.) Κατ’ αυτόν αιρετικοί είναι ΜΟΝΟ οι Ιεχωβίτες, οι Κουάκεροι, οι Μορμόνοι κ.τ.ό.

Δεν κάνει εντύπωση ότι στη Σύναξη της Κρήτης το 2016, με το διαβόητο άρθρο 6, οι Παπικοί, οι Μονοφυσίτες και Προτεστάντες όλων αποχρώσεων απηλλάγησαν, χωρίς να μετακινηθούν από τις κακοδοξίες τους «ιώτα εν ή μίαν κεραίαν» και ανηγορεύθηκαν σε «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες». Τόσα χρόνια συγχρωτισμού μετά των αιρετικών, τους έκαναν να λησμονήσουν και τη διαχρονική Παράδοση της Εκκλησίας και τις θέσεις των Αγίων Πατέρων. Ευχαριστούμε τον π. Γεώργιο που στις δυσκολες αυτές μέρες επιμένει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

No comments:

Post a Comment