Sunday, December 30, 2018

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ!




ΙΔΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ!

Του ΠαναγιώτηΤελεβάντου
=====

Ιδού το αίσχος του Πατριαρχείου Σερβίας! 

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας παρεχώρησε το πατριαρχικό παρεκκλήσι του Αγίου Συμεών στους Αγγλικανούς, για να τελέσουν την δική τους Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία.

Και ως να μη έφτανε αυτό παρεβρέθηκε στην ιεροσυλία του ορθόδοξου ναού ο ίδιος ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος, που χοροστατούσε από τον πατριαρχικό του Θρόνο!

Βεβαίως ουδείς εκπλήττεται πια με τις οικουμενιστικές ασχημίες πλείστων όσων αρχιερέων της Εκκλησίας της Σερβίας, επειδή τις τελευταίες δεκαετίες επιδίδονται συστηματικά σε παντοειδείς οικουμενιστικές και νεωτεριστικές ασχημίες. 

Ορισμένοι, μάλιστα, από τους ασχημονούντες επισκόπους είναι μαθητές του μεγάλου αντιοικουμενιστή Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

Φαντάζομαι τι χαρά θα κάνει η ψυχή του μεγάλου αυτού Αγίου και Πατέρα και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας από τον Ουρανό που βλέπει την κατάντια των πνευματικών του παιδιών.

Ο Πατριάρχης των Σέρβων ανάβει μενόρες και συγχρωτίζεται και συμπροσεύχεται με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Ο Ρωσσόφιλος λαλίστατος Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος ανήκει στην στενή ομάδα του Ζηζιούλα, που -μεταξύ άλλων- συνέταξε το απαράδεκτο εκκλησιολογικά Κείμενο της Ραβέννας.

Είναι ο ίδιος ιεράρχης που έλαβε δακτυλίδι από τον Πάπα, όπως το έλαβε και ο έτερος Καππαδόκης, ο Σεβ. Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς. Και οι δύο πηγαινοέρχονται στο Βατικανό και συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλόθρησκους. 

Σαν δεν ντρέπονται!

Horribile dictu, αλλά δυστυχώς είναι γεγονός αναντίλεκτο ότι η ευαισθησία των Σέρβων Ιεραρχών για τους Ιερούς Κανόνες εξαντλείται ΜΟΝΟΝ σε όσους Κανόνες νομίζουν ότι υποβοηθούν τον Σερβικό εθνοφυλετισμό και τον πανσλαβισμό.

Από εκεί και πέραν δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να καταπατούν ασύστολα τους Ιερούς Κανόνες.

Οι μεταθέσεις επισκόπων, στην Εκκλησία της Σερβίας, δίνουν και παίρνουν, παρά την ρητή απαγόρευση των Ιερών Κανόνων, ενώ ιεράρχες του φυράματος του πρώην Ερζεγοβίνης (νυν Γερμανίας) Γρηγόριου, αντί να καθαιρεθούν, παίρνουν μεταθέσεις προαγωγής.!!!

Κατά τα άλλα οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Σερβίας σέβονται τους Ιερούς Κανόνες.!!!

3 comments:

  1. Φωτιά θα πέσει να μας κάψει. Γι' αυτό οδεύουμε στο βόρβορο.

    ReplyDelete
  2. Τό πιό σοβαρό ερώτημα που θα μπορούσα νά θέσω είναι : ο εικονιζόμενος γαμπρούλης τις έστιν ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τι λέτε κυρία Λωρίτου;

      Είναι δυνατόν να αγνοείτε τον πρώην Ερζεγοβίνης και νυν Γερμανίας Γρηγόριο πνευματικό ανάστημα του π. Αθανάσιου Γιέφτιτς;

      Delete