Friday, December 14, 2018

Ο ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΝΤΕΝΙΣΕΝΚΟ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟΜΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ


Ο ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΝΤΕΝΙΣΕΝΚΟ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟΜΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ

Της Κορίνας Σαντοριναίου
=====

Ο Φιλάρετος Ντενισένκο, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία του χρειάζεται τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.

"Αγωνιζόμαστε σκληρά, και καταβάλλουμε προσπάθειες, γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ουκρανία μια ενωμένη Τοπική Εκκλησία. Οι αντίπαλοί μας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό οδηγεί στη νίκη. Επομένως συγκέντρωσαν όλες τις δυνάμεις του κόσμου για να αποτρέψουν την ενοποίηση της Ουκρανικής Ορθοδοξίας".

Σύμφωνα με τον Φιλάρετο Ντενισένκο, πρέπει όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στην Ουκρανία να ενωθούν, και να δημιουργήσουν την νέα Ουκρανική Εκκλησία.

"Γιατί χρειαζόμαστε τον Τόμο; Δεν μπορούμε και χωρίς αυτόν; Βεβαίως και μπορούμε, αλλά τον θέλουμε για να ενωθούμε με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, να προσευχόμαστε με τους Έλληνες, τους Βούλγαρος, τους Ρώσους και με όλους του Ορθοδόξους.

Γι' αυτό θέλουμε τον Τόμο! Ελπίζω ότι θα το πετύχουμε”.

ΠΗΓΗ:

Ρομφαία

1 comment:

  1. Δηλαδή θέλει την νομιμοποίηση του σχίσματος εις βάρος της Κανονικής τάξεως . Λέτε αυτό νά γίνεται χωρίς ανταλλάγματα ; Κάποιοι καλοί άνθρωποι , κάποιο πρωί σκέφτηκαν νά νομιμοποιήσουν τον σχισματικό Φιλάρετο , χωρίς νά υπηρετούν ίδια συμφέροντα ; Οι παγκόσμιοι μπαχαλάκηδες κανέναν Φιλάρετο δεν είχαν στό μυαλό τους ! Τά στυγνά γεωπολιτικά συμφέροντά τους υπηρετούν !

    ReplyDelete