Tuesday, December 18, 2018

Η κ. Ε. ΛΩΡΙΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Η κ. Ε. ΛΩΡΙΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
=====

Γράψατε κ. Τελεβάντο: “Η Εκκλησία της Ρωσσίας θα εργαστεί έντονα -άρχισε ήδη- με εκβιασμούς και δωροδοκίες να δημιουργήσει Πανορθόδοξο Σχίσμα.” 

Όσο, κ. Τελεβάντο, και αν οι εκβιασμοί και οι δωροδοκίες έχουν μία πέραση στον διεφθαρμένο κόσμο που ζούμε, ο οποίος υπόκειται στον νόμο της φθοράς και του ξεπεσμού από το θείο κατ’ εικόνα, είναι μεν ικανές αυτές οι ποταπότητες να διαφθείρουν επιρρεπείς και χαλαρές συνειδήσεις μεμονωμένων ή ευάριθμων ομάδων, ποτέ όμως δεν έχουν τόσο μεγάλη ισχύ να διαφθείρουν ολόκληρες Εκκλησίες εκατομμυρίων ανθρώπων και ολόκληρους λαούς, ώστε να δημιουργήσουν σχίσματα και διαιρέσεις. Γι’ αυτό σε τέτοιες περιπτώσεις παραπλανήσεως και επιχειρούμενης χειραγώγησης των λαών αναζητούνται τουλάχιστον ιδεολογικοί μανδύες της ανομίας.  

Στην προκειμένη περίπτωση απροκάλυπτα ο πατριάρχης Βαρθολομαίος μαχαιρώνει όλα τα καρπούζια, ξεκοιλιάζει εγκυμονούσες γαστέρες, χωρίς να δικαιολογεί τίποτα ούτε καν με προσχήματα. 

Τι είναι η Εκκλησία καρπούζι;   

Κόβει, ράβει, διασπά, συρράπτει, συγκολλά με το ελεεινό λείψανο της εξουσίας του Φαναρίου ενισχυμένου από τις παγκόσμιες “ανακατώστρες”, που έχουν πρόγραμμα την ανακατανομή του κόσμου, ένα καινούργιο βολικό για τα συμφέροντά τους status, μία νέα παγκοσμιοποιημένη μορφή του κόσμου. 

Όλος ο κόσμος είναι η αυλή τους.   

Δεν είναι ικανά, κ. Τελεβάντο, αυτά τα ποταπά μέσα της εξαγοράς των συνειδήσεων να πείσουν κανέναν, αν στερούνται της δυνάμεως του δικαίου που τους χαρίζει το ηθικό προτέρημα. Λέτε να επαπειλείται παγκόσμιο σχίσμα μόνο και μόνο με την χρήση της δωροδοκίας; 

Αν είναι δυνατόν! Πότε έγινε αυτό στην παγκόσμια ιστορία;! 
Μάλλον ο κ. Βαρθολομαίος με την αμβλυμένη από τον Οικουμενισμό συνείδηση, καθώς επίσης οι σχισματικοί του Φιλαρέτου που δεν διαθέτουν καμμία εκκλησιαστική συνείδηση, επιπροσθέτως οι διαβεβλημένοι ουνίτες του Ποροσένκο μάλλον αυτοί είναι επιρρεπείς στην δωροδοκία και στον εκμαυλισμό παρά όλη η υπόλοιπη οικουμενική Εκκλησία, που αποδοκιμάζει τις ενέργειες του πατριάρχη Βαρθολομαίου, εκφράζοντας αυτή την αποδοκιμασία με άρνηση στην επικύρωση.  

Θα πρέπει να περιοριστεί η αυθαιρεσία αυτού του τσαρλατάνου, γιατί όλα τα έθνη κράτη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος έχουμε ανοικτά εκκλησιαστικά και εθνικά θέματα και ο Θεός να φυλάει από αυτή την γριά ανακατώστρα! 

No comments:

Post a Comment