Sunday, December 23, 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αγαπητέ κ. Χ,

Ο λόγος που τηρώ αυτή την στάση για το Ουκρανικό είναι επειδή φοβούμαι την δημιουργία Πανορθόδοξου Σχίσματος. 

Αν δεν θέλουμε να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας η Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας είναι πια δρόμος χωρίς επιστροφή. 

Γι’ αυτό, αυτό που πρωτεύει δεν είναι να στήσουμε στα 6 μέτρα τον εν πολλαίς αμαρτίαις αμετανοήτως περιπεσόντα Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά να συντελέσουμε όλοι, ει δυνατόν, για να αποτραπεί το Σχίσμα.

Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας για τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στο Ουκρανικό.

Δεν κατανοώ, όμως, την ανοχή που δείχνουν ορισμένοι για την στρατιωτική επέμβαση των Ρώσσων, οι οποίοι κατέλαβαν την Κριμαία και την προσάρτησαν και ελέγχουν με παραστρατιωτικές ομάδες την Νότια και την Ανατολική Ουκρανία.

Ούτε κατανοώ την ανοχή για τις οικουμενιστικές ασχημίες των Ρώσσων, ενώ για τις οικουμενιστικές ασχημίες των Φαναριωτών είμαστε -και πρέπει να είμαστε ασφαλώς- λαλίστατοι.

Οι απόψεις σας για το ποια είναι η Πρωτόθρονη Εκκλησία σήμερα δεν ερείδονται στους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. 

Σύμφωνα με δύο Οικουμενικές Συνόδους, αλλά και την διαχρονική πράξη της Εκκλησίας, Πρωτόθρονη Εκκλησία είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και όχι η Μόσχα, όπως ανακριβώς νομίζετε.

Οι κανόνες αυτοί ασφαλώς βρίσκονται εν ισχύ όπως όλοι οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας.

Ασφαλώς και έχει χρέος ένας Πατριάρχης να θέλει να επουλώσει χρονίζοντα σχίσματα. Έχει αδήριτη υποχρέωση να το πράξει έναντι του Θεού. Άλλη υπόθεση φυσικά ποια είναι τα ελατήρια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον οποίο -ως εικός- δεν εμπιστευόμαστε. Αυτό δα έλειπε να εμπιστευόματε!!!

Ακριβώς αυτός είναι ο ρόλος ενός Πατριάρχη και μιας Συνόδου: Να επουλώνει τα σχίσματα και να αποκαθιστά τους σχισματικούς ώστε να επανέλθουν σε εκκλησιαστική κοινωνία με την Εκκλησία.

Όσο για το ποιόν των επισκόπων που αποκατέστησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλύτερα να μην μπούμε σε λεπτομέρειες. 

Θα απογοητευτείτε οικτρά αν πληροφορηθείτε το ποιόν των επισκόπων του Ρωσσικού Πατριαρχείου, στην συντριπτική του πλειοψηφία.

Σκεφθείτε! Δεν είναι πιο σημαντικό το γεγονός ότι 15 εκατομμύρια άνθρωποι που ανήκαν στις δύο πρώην Σχισματικές ομάδες τώρα είναι μέλη της Εκκλησίας; 

Γιατί, λοιπόν, η αποκατάσταση των πρώην Σχισματικών μας ενοχλεί, αντί να μας χαροποιεί;

Το ίδιο έγινε και στην Αμερική με την Ιερά Μονή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Οι καθαιρεμένοι σήμερα επίσκοποι της Μονής δεν ήταν μόνον σχισματικοί, αλλά και κατηγορούντο, με ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, για σοβαρώτατα παραπτώματα κάθε λογής.

Ο Πατριάρχης τους αποκατέστησε και το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες άνθρωποι που ζούσαν στο Σχίσμα τώρα είναι μέλη της Εκκλησίας.

Όσο για την αφερεγγυότητα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των άλλων Οικουμενιστών του Φαναρίου δεν χρειάζεται να επεκταθείτε.

You are preaching to the converted! 

Αρκεί κανείς να διαβάσει το πρόσφατο κυριολεκτικά αισχρό κείμενο που έγραψε ο Σεβ. Χαλκηδόνος Αθανάσιος για να αντιληφθεί σε ποιο βάραθρο έχουν πέσει οι Οικουμενιστές του Φαναρίου.

Με ιδιαίτερη πάντοτε εκτίμηση,

Παναγιώτης

No comments:

Post a Comment