Thursday, December 13, 2018

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ


ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Του κ. Γ. Ν. Παπαθανασόπουλου
=====

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ενοχλείται από κληρικούς και λαϊκούς, που ανοικτά διαφωνούν μαζί του. Επίσης δυσανασχετεί με όσους θεωρεί ότι προβάλλονται ως δελφίνοι του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Ακόμη δυσαρεστείται από φήμες, που τον αφορούν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όμως ο κ. Ιερώνυμος στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει εχθρούς, όπως είχε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Έχει όμως κόλακες, που τον περιβάλλουν, όπως κάθε ηγέτη πολιτικό ή θρησκευτικό.
Το σοβαρότερο ολίσθημα των κολάκων, που εκθέτει και πλήττει προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο, είναι πως σε καιρό γενικής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και σοβαρότατων προβλημάτων στα οικονομικά της Ιεράς Συνόδου η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα κτίσει στις κατασκηνώσεις της, στον Αυλώνα Αττικής, Ιερό Ναό στο όνομα του Αγίου Ιερωνύμου, του οποίου το όνομα φέρει ο Αρχιεπίσκοπος! 

Θα είναι απολύτως δικαιολογημένοι οι πιστοί να σκανδαλισθούν. Να σκεφθούν ότι καμιά ανάγκη δεν υπάρχει να ανεγερθεί αυτός ο ναός, πλην της ικανοποίησης του Αρχιεπισκόπου και να διερωτηθούν από πού θα αντληθούν τα πολλά χρήματα που θα χρειαστούν. Σημειώνεται ότι για την τελετή θεμελίωσης, στις 14 Δεκεμβρίου, ο  πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, με εγκύκλιο σημείωμα του (Υπ΄ αριθμ. 67) καλεί τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής να πάνε στον Αυλώνα και να προτρέψουν και τους Ενορίτες τους να είναι παρόντες... 

1 comment:

  1. Καταφατικώς ο κ. Παπαθανασόπουλος εννοεί μάλλον , οτι ο Χριστόδουλος είχε εχθρό και δελφίνο τον ίδιον τον Ιερώνυμο ! Ασφαλώς ο πιό μεγάλος εχθρός όλων είναι ο ίδιος ο εαυτός των . Χριστόδουλος εναντίον Χριστοδούλου !

    ReplyDelete