Wednesday, December 12, 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ Β΄


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
Β΄
=====
Πέραν τούτων, κ. Τελεβάντο, το ΝΑΤΟ έχει ακολουθήσει μια συνεπή επιθετική πολιτική κατά της Ρωσίας την τελευταία 15ετία, ενώ κανονικώς θα  έπρεπε να είχε αυτοκαταργηθεί (εκλιπούσης της ΕΣΣΔ) ή τουλάχιστον να περιορισθεί. 
Σαφώς, η επανένωση της Γερμανίας έγινε με την σαφή ρήτρα ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί ανατολικώς της Γερμανίας (πράγμα που το ΝΑΤΟ αρνείται, διότι δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία, εξ αιτίας της ολιγωρίας του Μ. Γκορμπατσώφ, αλλά το επιβεβαιώνουν άλλα επίσημα ντοκουμέντα)! 
Βλέπουμε, ότι - αντιθέτως - το ΝΑΤΟ έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα ορθόδοξα και μη ανατολικά κράτη, και τώρα απορροφά και την Ουκρανία. Μπορεί, άραγε, η Μόσχα να μη ανησυχεί, όταν βλέπει  τους αμερικανικούς πυραύλους ή τα αντιπυραυλικά συστήματα σε απόσταση μια ανάσα από την Μόσχα, την στιγμή που οι Αμερικανοί το 1961 οργάνωσαν ολόκληρη εισβολή στην Κούβα (το περιστατικό του "Κόλπου των Χοίρων") και αργότερα τον γνωστό ναυτικό αποκλεισμό του 1962, για να αποτρέψουν παρόμοιο ενδεχόμενο σε μια πολύ μεγαλύτερη απόσταση από την Ουάσινγκτον; 
Συνεπώς, δεν είναι μόνον λόγοι εθνικής  αυτοσυνειδησίας και επιβιώσεως των Ρωσοφώνων της Κριμαίας και των ανατολικών περιοχών που οδήγησαν στην ρωσική παρέμβαση εκεί, αλλά και λόγοι εθνικής ασφαλείας της ίδιας της Ρωσίας. Και ερωτώ: οι Μακεδονομάχοι του 1904-1908 (πολλοί εκ των οποίων ήσαν νότιοι ελεύθεροι Έλληνες αξιωματικοί και οπλίτες εθελοντές), "εισέβαλαν" στην οθωμανική τότε Μακεδονία; Οι Ελλαδίτες που υπηρέτησαν μαζί με τους Κυπρίους  στην ΕΟΚΑ "εισέβαλαν" στην ("αγγλική" τότε) Κύπρο στην δεκαετία του 1950; Αν η Ελλάδα επέμβει στρατωτικώς έναντι μιας ενδεχομένης  γενοκτονίας των Βορειοηπειρωτών θα "εισβάλει" στην "αλβανική" Βόρειο Ήπειρο, της οποίας το καθεστώς εκκρεμεί βάσει του Πρωτοκόλλου της  Κερκύρας; 
Πολύ περισσότερο, στην Κριμαία (την οποίαν ο Ουκρανός Νικήτας Χρουτσώφ "παρεχώρησε" στην Ουκρανία το 1954, δυνάμει της ηγεμονίας του στην ΕΣΣΔ) υπήρχε ειδικό καθεστώς των εκεί ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία το 2014 απλώς υπερασπίστηκαν τον "ζωτικό τους χώρο" έναντι ενός Ουκρανικού Στρατού που τελούσε, στην συγκεκριμένη στιγμή, υπό διαταγές παρανόμου, πραξικοπηματικής Κυβερνήσεως  αμερικανικών ενδιαφερόντων (ενθυμούμαστε τους Αμερικανούς διπλωμάτες και πολιτικούς, όπως την Βικτώρια Νούλαντ και τον Τζον Μακέην, να  μοιράζουν στους εξεγερμένους του Maidan από ομιλίες και υποσχέσεις, μέχρι και κεράσματα).

(Συνεχίζεται)

No comments:

Post a Comment