Tuesday, September 15, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Ούτε που χρειάζεται να αναφέρω με ποιο ενθουσιασμό άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη με την οποία ανήγγειλε εντυπωσιακή αύξηση της αμυντικής ικανότητας του Ελληνισμού ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει αδυσώπητους εχθρούς.


Η μελέτη της Ιστορίας μαρτυρεί αναμφίλεκτα ότι μόνον με τα όπλα μπορείς να νικήσεις τον εχθρό σου.


Βεβαίως δεν υπάρχει ανάγκη πάντοτε να καταφύγεις στα όπλα για να ενισχύσεις την διαπραγματευτική σου ικανότητα, αλλά ο άρτιος εξοπλισμός μιας χώρας της δίνει υπεροχική ισχύ έναντι των αντιπάλων της στις διαπραγματεύσεις.

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τον θεαματικό εξοπλισμό της Ελλάδας σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι αυτό ακριβώς που κατεξοχήν χρειάζεται η πατρίδα μας τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.


Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δικαιούται τον έπαινο των Πανελλήνων για την απόφασή του. Οι παραφωνίες των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του Βαρουφάκη και του υπόλοιπου εσμού της αριστεράς επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης πήρε τις ορθές αποφάσεις.

Ο κ. πρωθυπουργός δικαιούται, επίσης, να καυχάται διότι κινήθηκε σωστά για την αντιμετώπιση των ροών στον Έβρο και για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού παρά τις περί αντιθέτου απόψεις και φωνασκίες των συνωμοσιολόγων και όσων ασκούν καταλυτική στην κυβέρνηση αντιπολίτευση επειδή προωθούν δικούς τους κομματικούς μηχανισμούς.


Χωρίς καμμιά αντιπολιτευτική διάθεση θέλω να καταθέσω κάποιες αμφιβολίες για τον τρόπο που ο κ. πρωθυπουργός προτίθεται να διαπραγματευτεί τα Ελληνοτουρκικά.

Συγκεκριμένα με ανησυχούν ιδιαίτερα 


1.) Δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ότι θέλουν να προσφύγουν στο Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας γεγονός που θα οδηγήσει αναπόδραστα στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας στους Τούρκους.


2.) Ο δεκάλογος της συμφωνίας του Βερολίνου, για την αποκλιμάκωση της έντασης που διέρρευσε πρόσφατα, είναι πολύ ενδοτικός σε πολλά θέματα. Δείχνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους θέματα τα οποία επ’ ουδενί λόγω δεν έπρεπε να συζητά.


Εύχομαι και προσεύχομαι διακαώς να διαψευστούν οι φόβοι μου για το τι θα επακολουθήσει. 


Για την ώρα χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό το εξοπλιστικό πρόγραμμα, που εξήγγειλε και θα υλοποιήσει σύντομα η κυβέρνηση της Ελλάδας.

No comments:

Post a Comment