Wednesday, September 9, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛ. ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Χαράς ευαγγέλια για την Εκκλησία του Χριστού.


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέλεξε σήμερα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Χρυσορρογιατίσσης, ως νέο επίσκοπο Αρσινόης.

Ως γνωστόν, ο Θρόνος της επισκοπής Αρσινόης, ήταν κενός εξαιτίας της εκλογής, ως Μητροπολίτη Κιτίου, του τότε επισκόπου Αρσινόης κ. Νεκτάριου.


Μεγάλη η χαρά των πιστών για την άκρως επιτυχή εκλογή του Θεοφιλέστατου επειδή πρόκειται για αδιάβλητο, ιδιαίτερα σεμνό, ταπεινό και παραδοσιακό κληρικό με εκκλησιαστικό ήθος και ασκητικό φρόνημα, που αγαπά αληθινά τον Χριστό και την Εκκλησία Του.


Μακάρι πάντοτε να εκλέγονται κληρικοί του ήθους και του ορθόδοξου φρονήματος του Θεοφιλέστατου εψηφισμένου κ. Παγκράτιου.

Τιμά απολύτως τον Μητροπολίτη Πάφου που έκανε την πρόταση για την εκλογή του Θεοφιλέστατου, αλλά τιμά και τον Μακαριώτατο Κύπρου και τους άλλους συνοδικούς, οι οποίοι ομόφωνα εξέλεξαν επίσκοπο τον λαμπρό αυτό κληρικό.


Η τιμή, προπαντός, ανήκει στην Ιερά Μονή Τροοδοτίσσης, ένα πολύ ασκητικό, πνευματικό και παραδοσιακό μοναστήρι.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος, εξομολογεί χιλιάδες πιστούς και στηρίζει πολλές ψυχές, αλλά και αδελφότητες, στον πνευματικό τους αγώνα.


Η ψυχή του θα χαίρεται, δίχως άλλο, επειδή και δεύτερος αδελφός της συνοδείας του εκλέγεται επίσκοπος.


Δύο, λοιπόν, από τους 17 Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου προέρχονται από την Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης και θα κοσμούν εφεξής με την παρουσία τους την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ως γνωστόν, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ένας αδιάβλητος, ιεραποστολικός και πολύ καταρτισμένος -ιδιαίτερα σε θέματα παραθρησκειών και αιρέσεων- Ιεράρχης, υπήρξε αδελφός της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης.


Ο Μακαριώτατος δικαιούται να καυχάται εν Κυρίω διότι θα χειροτονήσει ένα λαμπρό Ιεράρχη: Τον εψηφισμένο Θεοφιλέστατο επίσκοπο Αρσινόης κ.  Παγκράτιο.


Αυτού του ήθους κληρικούς η Εκκλησία πρέπει πάντοτε να εκλέγει ως επισκόπους και όχι εκκοσμικευμένους ή νεωτεριστές ή Οικουμενιστές ή και διαβεβλημένους κληρικούς.

No comments:

Post a Comment