Sunday, September 27, 2020

ΜΠΑ! ΠΕΘΑΝΕ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;

 

ΜΠΑ! ΠΕΘΑΝΕ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Τελικά χάθηκε ένα ευσεβής κληρικός πατέρας πέντε παιδιών από τον κορωνοιό ή κοροιδο-ιό σύμφωνα με τους φωστήρες της λοιμωξιολογίας των Εξαρχείων.


Ησύχασαν τώρα οι λοιμωξιολόγοι του ξερολισμού στα Γιαννιτσά, στα Εξάρχεια, στην Θεσσαλονίκη και στην Κόνιτσα ή όπου αλλού;

Ή θα χρειαστεί να πεθάνουν, από την πανδημία, επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, όπως συνέβηκε στην Ρωσσία και την Ουκρανία, για να αντιληφθούν την εγκληματική στάση τους έναντι των συνανθρώπων τους;


Ο κληρικός που κόλλησε τον ιό στο Άγιον Όρος ήταν μόλις 58 χρόνων.


Αφήστε, λοιπόν, κατά μέρος τις θεολογίες της μάσκας και των εμβολίων, τις συνωμοσιολογίες και τους τσαρλατανισμούς και ακούστε με προσοχή τους γιατρούς -και μάλιστα τους ειδικούς λοιμωξιολόγους γιατρούς- όταν μας εξηγούν τι δέον γενέσθαι από ιατρικής άποψης.

Προλαμβάνω το ερώτημα: Θα ακούσουμε τους λοιμωξιολόγους ότι και να μας πουν;


Ασφαλέστατα όχι.


Αν οι προτροπές ή και οι διά νόμου εντολές τους, είναι να μην κοινωνούμε ή να μην προσκυνούμε τα Άγια Λείψανα και τις Άγιες Εικόνες θα τους εξηγήσουμε ότι, όπως εμείς δεν επεμβαίνουμε στα της ιατρικής, ούτε αυτοί πρέπει να επεμβαίνουν στα interna sacra της Εκκλησίας.

Δεν θα μας πει κανένας γιατρός αν κολλούμε αρρώστιες από την Θεία Κοινωνία. Η Εκκλησία έχει εμπειρία 2.000 χρόνων ζωής και γνωρίζουμε, με απόλυτη ακρίβεια, ότι ουδείς ιερέας ή πιστός αρρώστησε ποτέ από την Θεία Μετάληψη.


Επιστήμονες δεν είναι οι ελάχιστοι έστω λοιμωξιολόγοι που μας προτρέπουν να απέχουμε από την Θεία Κοινωνία; Αφού είναι επιστήμονες εργάζονται προφανώς με την επιστημονική μέθοδο, δηλαδή με την παρατήρηση και το πείραμα.

Ωραία λοιπόν! Η Εκκλησία έχει την συσσωρευμένη σοφία της δισχιλιετούς ιστορίας της και γνωρίζει την ευεργετική -στο σώμα και στην ψυχή- επίδραση της Θείας Κοινωνίας.


Αν ήταν να αρρωστούν οι άνθρωποι από την Θεία Κοινωνία τότε όλοι οι κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα πέθαιναν επειδή όποτε λειτουργήσουν καταλύουν ότι μείνει στο Άγιο Δισκοπότηρο.


Αυτό συμβαίνει;


Κάθε άλλο! Εδώ έχουμε ιερείς που υπηρετούσαν, για δεκαετίες, σε νοσοκομεία λοιμωδών ασθενειών και δεν αρρώστησαν ποτέ.

Αυτά όσα αφορούν την Θεία Κοινωνία και την προσκύνηση των Αγίων Λειψάνων που είναι πηγή ιαμάτων και όχι αιτία μετάδοσης ασθενειών.


Στα υπόλοιπα, όμως, οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς γιατρούς και να λαμβάνουμε τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν.


Το σώμα του ανθρώπου είναι ναός του Αγίου Πνεύματος. Γι' αυτό έχουμε υποχρέωση να το φροντίζουμε επειδή είναι δώρο του Αγίου Θεού.

No comments:

Post a Comment