Sunday, September 20, 2020

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

 Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

=====


Ένας καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να κάνει και γυμνά, να κάνει ότι θέλει μέχρι του σημείου να μην προσβάλει τον άλλον, ανέφερε σήμερα από την Πάφο ο Αρχιεπίσκοπος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Γεννήσεων του Σωτήρος Χριστού.


Όταν όμως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, είναι δημόσιος υπάλληλος, δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει θεσμούς όπως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως , δεν μπορεί να είναι υπάλληλος του Κράτους να πληρώνεται και να προσβάλει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Αρχιεπίσκοπο.


Είναι συνέχισε, θεσμοί και δεν μπορεί, όπως είπε, να τους προσβάλει και δεν του 

επιτρέπεται.

Όταν δε, είναι εκπαιδευτικός που έχει μια υποχρέωση να προετοιμάζει τα παιδιά για να βγουν στην κοινωνία ως σωστοί άνθρωποι, ως προσωπικότητες , συνέχισε, “έχει υποχρέωση όχι μόνο να τους προετοιμάζει γνωσιολογικά να μάθουν γνώσεις , αλλά πρέπει να προσφέρει και ήθος”, σημειώνοντας πως στο σημείο αυτό έχει αποτύχει”.


Δεν είναι ήθος αυτό είπε, που προσφέρει είναι απαράδεκτος.


Όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος, “του εδόθη η ευκαιρία να απολογηθεί να ζητήσει συγνώμη και όμως έδειξε τον κακό εαυτό του, του έδωσε χρόνο το ΡΙΚ και άρχισε να μας κατηγορεί τους θεσμούς” και να λέει ότι, “ο Αρχιεπίσκοπος ενδύεται με χρυσοΰφαντα υφάσματα και η αλήθεια είναι ο Αρχιεπίσκοπος έχει μια απλή στολή την οποία φοράει και χειμώνα και καλοκαίρι και όσοι παρακολουθούν τις λειτουργίες βλέπουν τα άμφια που έχω”.


Ο Μακαριώτατος είπε πως αυτό δεν τον ενδιαφέρει.


Αν ανέφερε, “με κατηγορούσε εμένα δεν θα απαντούσα. Αλλά ήρθε να αναστατώσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα και εγώ είμαι υπεύθυνος και θα δώσω λόγο για το χριστεπώνυμο πλήρωμα. 

Δεν μπορώ να σιωπήσω, δεν μπορώ να δέχομαι το σκανδαλισμό του χριστεπώνυμου πληρώματος γιατί θέλει έτσι ένας που θέλει να κάνει θόρυβο περί του εαυτού του και θέλει να παρουσιαστεί ως διωκόμενος από την Εκκλησία”.


O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου χαρακτήρισε τον εκπαιδευτικό απαράδεκτο, που δεν μπορεί να μείνει μέσα στην Εκπαίδευση.


Επιπρόσθετα κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να το πάρει στα σοβαρά, σημειώνοντας πως ο εκπαιδευτικός δεν έχει θέση μέσα στην παιδεία και πρέπει να φύγει.


Έδειξε είπε, “ποιος είναι ο εαυτός του είναι απαράδεκτος και έθεσε ο ίδιος τον εαυτό του εκτός της Παιδείας”.


ΠΗΓΗ:


Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment